Saadet Partisi’nden Kayseri’de 1000 yeni üye katılım töreni
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Kayseri’deki 1000 yeni üye katılım töreninde Türkiye Kalkınma Planı ve istihdam hedeflerini anlattı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Kayseri’deki 1000 yeni üye katılım töreninde Türkiye Kalkınma Planı ve istihdam hedeflerini anlattı.
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Kayseri'de Saadet Partisi Kocasinan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "1000 Yeni Üye Katılım Töreni"ne katıldı. Program, Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene SP Genel Başkanı Mahmut Arıkan'ın yanı sıra SP Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, il ve ilçe teşkilatları ile parti üyeleri katıldı.
Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını SP Kayseri İl Başkanı Erdal Altun yaptı. Altun, Saadet Partisi'ne katılan yeni üyelerin teşkilata katkı sağlayacağını belirtti ve katılımların hayırlı olmasını diledi.
ARIKAN: ÜYE SAYISINI EN ÇOK ARTIRAN MUHALEFET PARTİSİ
Genel Başkan Mahmut Arıkan, törende yaptığı konuşmada, Saadet Partisi'nin son dönemdeki üye artışına değindi. Arıkan, Yargıtay tarafından ocak ayında açıklanan parti üye sayıları verilerine atıfta bulundu. Türkiye'de 190 siyasi parti bulunduğunu söyleyen Arıkan, son 6 ayda Saadet Partisi'nin üye sayısını en çok artıran muhalefet partisi olduğunu ifade etti.
Arıkan, sadece Kocasinan'da değil, Türkiye'nin farklı illerinde de partiye yeni katılımların sürdüğünü belirtti. Konuşmasında, üye sayısındaki artışın teşkilat yapısına ve parti çalışmalarına yansıdığını anlattı.
TÜRKİYE KALKINMA PLANI VE 41 MASTER PROJE
Mahmut Arıkan, konuşmasının devamında Saadet Partisi'nin "Türkiye Kalkınma Planı"na ilişkin bilgiler verdi. Bu plan kapsamında 41 "master proje" hazırladıklarını söyledi. Arıkan, projelerin Türkiye'nin üretim altyapısını yeniden düzenlemeyi hedeflediğini belirtti.
Arıkan, kalkınma planı çerçevesinde kurulması öngörülen bazı tesis ve sanayi alanlarını açıkladı. Bunlar arasında yarı iletken ve mikroçip fabrikası, paslanmaz çelik üretim tesisi, tıbbi görüntüleme ve tahlil cihazları sanayii, yüksek teknolojili sanayi makineleri fabrikası, hidrojen motoru sanayii ve maglev süper hızlı tren altyapısı yer aldı. Ayrıca, yüksek irtifa hava araçları ve yolcu uçağı üretimine yönelik bir fabrika kurulmasının da planlandığını dile getirdi.
ENERJİ VE FİNANSMAN İÇİN ÖNERİLEN ADIMLAR
Arıkan, planlanan fabrikaların enerji ihtiyacına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda, Türkiye'nin toryum rezervlerine atıf yaparak toryum reaktörleri kurulmasını öngördüklerini söyledi. Enerji alanındaki bu adımların, kalkınma planında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.
Finansman başlığında ise "Millî Faizsiz Kalkınma Bankası" kurma hedefini açıkladı. Arıkan, bu bankanın kalkınma projelerinin finansmanında kullanılmasının planlandığını belirtti.
2,5 MİLYON İSTİHDAM VE BÖLGESEL PLANLAMA HEDEFİ
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Türkiye Kalkınma Planı kapsamında istihdam hedeflerine de değindi. Arıkan, plan çerçevesinde Türkiye genelinde 2,5 milyon kişiye istihdam oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Hazırlanan projelerin hangi il ve bölgede ne kadar istihdam sağlayacağının ve Gayrisafi Milli Hasıla'ya olası katkılarının hesaplandığını ifade etti.
Arıkan, planlanan projelerin dış ticaret dengesi ve üretim yapısı üzerindeki etkilerine yönelik hedefleri de dile getirdi. Bu kapsamda, ihracatın artırılması ve bazı alanlarda dışa bağımlılığın azaltılmasının amaçlandığını aktardı.
PARTİ PROGRAMI VE İLK 100 GÜN HEDEFLERİ
Konuşmasının sonunda Arıkan, Saadet Partisi'nin ekonomi, adalet, eğitim ve sosyal hayat gibi alanlarda hazırladığı programlara değindi. Bu çerçevede, iktidara gelinmesi halinde ilk 100 güne ilişkin hedeflerini anlattı. Arıkan, ilk 100 günde yürütülmesi planlanan çalışmaların, parti programında yer alan başlıklar doğrultusunda şekillendirildiğini söyledi.
Tören, konuşmaların ardından partiye katılan yeni üyelere rozet takılmasıyla devam etti. Programa katılan 1000 yeni üyeye, Saadet Partisi Kayseri ve Kocasinan teşkilatları tarafından rozetleri verildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.