SPli Gençler Eğitim Sistemini Sorguladı
Saadet Partisi gençlik kolları başkanı Ramazan Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri yayınladıkları basın açıklaması ile Öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutladı ve eğitimdeki eksiklere değindi.
Saadet Partisi gençlik kolları başkanı Ramazan Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri yayınladıkları basın açıklaması ile Öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutladı ve eğitimdeki eksiklere değindi.
Akdağ yayınladığı basın açıklamasında “bir ülkenin kalkınması imanlı ve eğitimli gençlerin yetişmesi ile olur. Böyle bir gençliğin yetişebilmesinde ki en büyük görev siz değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Biz Müslümanlar dinimizin ilk emri olan “Oku! Yaratan Rabbinin adı ile oku.” Ayeti kerimesini düstur edinmiş, “Bana bir harf Öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözünü ilke edinmiş saadet gençliği olarak bütün öğretmenlerimizi çok seviyor ve onca imkânsızlıklara rağmen göstermiş oldukları üstün çabalarından dolayı takdir ediyoruz.” dedi
MÜFREDAT İHTİYACI KARŞILAMIYOR
Eğitim sistemindeki eksiklere değeninen Akdağ, müfredatın ihtiyacı karşılamadığını ve yeterli bütçenin ayrılmamasından dolayı teknik imkanların yetersizliği bir çok olumsuzluklara rağmen öğretmenlerin ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiklerine yürekten inandıklarını ifade etti.
SİSTEM DEĞİŞİKLİKLERİ KAFA KARIŞIKLIKLARINA NEDEN OLUYOR
Eğitim sisteminde her sene yapılan değişiklikler ve sınav sisteminin her sene değiştirilmesinin öğrenci öğretmen ve veli arasındaki diyaloğun bozulmasına ve kafa karışıklıklarına neden olduğunu söyleyen Akdağ, bütün bunların yetmediği gibi devlet eliyle yapılan sınavlarda sorunların çalınması yanlış soruların basılması gibi sıkıntılar yüzünden bir çok öğretmen ve öğrencinin hakkının gasp edildiğini belirtti.
Akdağ ”Bununla birlikte şu soruları da sormadan edemiyoruz; Okullarımızda ki sınıflarımız da neden olması gerekenden fazla öğrenci var? Okullarımızda ki sınıflarımız mı yetersiz yoksa Öğretmen kadrolarımız mı eksik? Eğer Öğretmen kadrolarımız eksik ise neden 215 bin öğretmen hala atama bekliyor? Yok hayır sınıflarımız eksik ise neden onca devasa belediye sarayları, ek hizmet binaları, parklar, kaldırımlar, yerine asıl hayati öneme sahip okullarımızın fiziki durumu düzeltilmiyor? Okullarımızın eksiklikleri ortada iken, öğretmenlerimizin sayısı yetersiz iken bütün yetkili merciler bu sorunları ortadan kaldırmak için beraber çalışmalıdır.
Bizler, Saadet Partili olarak Eğitimi en öncelikli konu olarak görüyoruz. Öncelikle sınıfların sayısı arttırılmalı, bütün okullarımız teknik bakımdan özel okullar ile eşit seviye getirilmeli, öğretmenlerimiz maddi manevi bütün konularda desteklenmeli, öğrencilerimiz mutlaka rehberlik ve psikolojik eğitim almalı, acil olarak atama bekleyen öğretmenlerimiz atanmalı ve kadrolaştırılmalı, ekonomik sıkıntıları giderilmelidir. Öğrencilerimizin velilerinden Öğretmenlerimiz aracılığı ile bilgisayar, projeksiyon vb. gibi teknolojik ekipman parası toplanmaktan vazgeçilmeli ve devlet tarafından karşılanmalıdır. T.C. Vatandaşı olan herkes ücretsiz eğitime tabi tutulmalıdır. Bütün bu konuları aştıktan sonra ülkemizin gündeminde dahi olmaması gereken ancak hikâye ustaları tarafından gerçek gündemi meşgul etmek amacıyla altı boş, plansız ve hiçbir ön hazırlığı olmayan dershane meselesi yukarıda bahsettiğimiz sıkıntılar giderildiğinde zaten otomatik olarak çözülmüş olacak ve dershanelere ihtiyaç kalmamış olacaktır.
Bizler İnanıyoruz ki İnegöl’ümüzde belediyemiz, milli eğitim müdürlüğümüz, eğitim öğretim derneklerimiz, emniyet müdürlüğümüz birlikte çalışarak bu sıkıntıların yerel yönetim ile alakalı olanlarından büyük bir çoğunluğu yerel yönetimler tarafından çözülebilir. Okullarımızda ki kavgaları durdurabilir, ahlaki sorunları giderebilir, Okullarımızın ve sınıflarımızın fiziki durumları düzeltilebilir, Öğretmen, öğrenci ve veli arasında ki ilişkileri iyileştirebiliriz. Hepsini elbirliği ile Birlikte başararak İnegöl’ümüzü tüm ülkemize örnek bir ilçe haline getirebiliriz. Gerek belediye başkan adayımız, gerekse teşkilatımız ve kadromuz bu koordinasyonu sağlayabilecek ve yönetebilecek yeteneğe, kapasiteye ve bilgi birikimine sahiptir. Çünkü öğretmenler bizim öğretmenlerimiz, öğrenciler bizim öğrencilerimizdir. Onların Her türlü sıkıntısı, derdi bizim derdimizdir.
Çünkü biz bir milletin en büyük gücünün tankı, topu, tüfeği, parası değil imanlı ve inançlı gençleri olduğuna inanıyoruz. “Yeniden Büyük Türkiye”yi ve “Yeni Bir Dünya”yı kuracak bu altın nesli öğretmenlerimiz yetiştirecek. Bu temenni ile bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi