Türk lezzetleri abdyi büyüledi
ABDde eğitimlerini sürdüren Eda Akdemir, Bahar Tuba Fındık ve Esma Birişçi, hazırladıkları birbirinden güzel Türk yemekleriyle yabancı arkadaşlarını lezzet yolculuğuna çıkardı
ABDde eğitimlerini sürdüren Eda Akdemir, Bahar Tuba Fındık ve Esma Birişçi, hazırladıkları birbirinden güzel Türk yemekleriyle yabancı arkadaşlarını lezzet yolculuğuna çıkardı
ABDde eğitimlerini sürdüren Eda Akdemir, Bahar Tuba Fındık ve Esma Birişçi, hazırladıkları birbirinden güzel Türk yemekleriyle yabancı arkadaşlarını lezzet yolculuğuna çıkardı.Bursadan ABDye giderek ColumbiaUniversity of Missouride doktora yapanEndüstri ve Üretim Mühendisi Esma Birişçi, Biyokimya Bölümü Doktora Öğrencisi Sakaryalı Bahar Tuba Fındık ve Giresunlu Eda Akdemir, Amerikadaki öğrencilere Türk yemek kültürünü tanıttı.Yabancı arkadaşları için Türk mutfağının en güzel yemeklerinden örnekler hazırlayan Birişçi, Akdemir ve Fındıkın mönüsünde ise kırmızı mercimek çorbası, dolma, karnıyarık, yoğurtlu kabak, patatesli börek, kısır, pişi ve cevizli baklava yer aldı.
Türk yemeklerinin tadını çıkaran ve Türkiyedeki yemek kültürü hakkında detaylı bilgiler alan Amerikalı öğrenciler, hayran kaldıkları lezzet yolcuğunun finalinde ise Türk Kahvesinin enfes tadını doyasıya çıkardı. Amerikalı öğrenciler, kendileri için Türk mutfağından örnekler sunan Eda Akdemir, Bahar Tuba Fındık ve Esma Birişçiye teşekkür ettiler.