Türkiye Bu Cinayeti Konuşuyor: Katilin Mahkemede Verdiği İfade Şoke Etti
Büyükçekmece’de denizde halıya sarılı halde bulunan Sedef Güler cinayetinde sanıkların yargılanması sürüyor. Katil zanlısının ifadesi büyük tepki çekti.
Büyükçekmece’de denizde halıya sarılı halde bulunan Sedef Güler cinayetinde sanıkların yargılanması sürüyor. Katil zanlısının ifadesi büyük tepki çekti.
Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Sedef Güler cinayetinde yargılama süreci devam ediyor. Büyükçekmece’de denizde elleri ve ayakları bağlı, halıya sarılı ve ağırlık bağlanmış halde bulunan 24 yaşındaki Sedef Güler’in ölümüne ilişkin açılan davada, sanıkların mahkemede verdiği ifadeler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Özellikle tutuklu sanık Yavuz Güngör’ün savunması, duruşma salonunda tepkilere neden oldu.
KAN DONDURAN OLAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Büyükçekmece Mimar Sinan Sahili’nde 7 Haziran 2024 tarihinde denizde bir kadın cesedi bulunmuş, olay Türkiye genelinde infial yaratmıştı. Yapılan incelemelerde cesedin halıya sarıldığı, ellerinin koli bandı ile bağlandığı, ayaklarına zincir ve dambıl bağlandığı tespit edilmişti. Kimlik tespiti sonucunda hayatını kaybeden kişinin 24 yaşındaki Sedef Güler olduğu belirlenmişti.
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Fırat Baykara, Yavuz Güngör ve Yiğit Hüseyin Ayvalık hakkında iddianame hazırlanarak dava açıldı.
MAHKEMEDE GERGİN ANLAR YAŞANDI
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Fırat Baykara ve Yavuz Güngör, maktulün annesi Gülizar Sezer, ablası Sevda Güler ve taraf avukatları katıldı.
Duruşmada söz alan acılı anne Gülizar Sezer,
“Bana ve çocuklarıma atılan iftiraların hiçbirini kabul etmiyorum. Sanıkların hepsinden şikayetçiyim” diyerek tepkisini dile getirdi.
Maktulün ablası Sevda Güler ise,
“Ben ve kardeşim uyuşturucu kullanmadık” sözleriyle iddiaları reddetti.
“UYANDIĞIMDA ÖLMÜŞTÜ” SAVUNMASI TEPKİ ÇEKTİ
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Yavuz Güngör’ün ifadeleri, salonda adeta buz kestirdi. Güngör,
“Ben hiçbir şey yapmadım. O anda akıl sağlığımı kaybetmiş olmalıyım. Uyandığımda o kadın ölmüştü. Tekrar cezaevine girmemek için böyle bir şey yaptım. Maktule zarar vermek istemedim” dedi.
Bu sözler, hem müşteki aileyi hem de duruşmayı izleyenleri öfkelendirdi.
“ÖLDÜĞÜNÜ BİLSEYDİM O EVE GİRMEZDİM”
Tutuklu sanık Fırat Baykara ise savunmasında suçlamaları reddederek,
“Olayın en başından beri benim suçsuz olduğum belli. Bu olayda en zayıf halka benim. Üzerime oynanıyor. Yavuz beni aradığında birinin öldüğünü söyleseydi asla o eve girmezdim” ifadelerini kullandı.
Bu savunma üzerine müşteki anne Gülizar Sezer sinirlenerek sanıklara tepki gösterdi. Anne ile sanık Baykara arasında tartışma yaşanması üzerine mahkeme salonunda gerginlik çıktı ve duruşmaya kısa süreli ara verildi.
İDDİANAMEDE KORKUNÇ DETAYLAR
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede olayın tüm detaylarına yer verildi. İddianamede;
Sedef Güler’in halıya sarıldığı,
Ellerinin koli bandı ile bağlandığı,
Ayaklarına zincir ve dambıl bağlandığı,
Cesedin Mimar Sinan Köprüsü’nden denize atıldığı
belirtildi.
Halı üzerinde bulunan halı yıkama fabrikası etiketi sayesinde olayın izine ulaşıldığı, halının Fırat Baykara tarafından kiralanan evden çıktığının tespit edildiği kaydedildi. Soruşturma kapsamında, Sedef Güler’in 4 Haziran günü Yavuz Güngör’ün kızıyla yaşadığı eve bırakıldığı, burada tartışma yaşandığı ve ardından Baykara adına kiralanan eve gidildiği aktarıldı.
İddianamede, sanıkların cesedi yok etmek için plan yaptıkları, valiz, zincir ve ağırlık temin ettikleri ve bir gün sonra cesedi denize attıkları detaylı şekilde anlatıldı.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ
Savcılık iddianamesinde Fırat Baykara ve Yavuz Güngör hakkında “ nitelikli kasten öldürme ” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
Diğer sanık Yiğit Hüseyin Ayvalık hakkında ise Yavuz Güngör’ün yurt dışına kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.
DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Türkiye’nin yakından takip ettiği Sedef Güler cinayeti davası, sanık ifadeleri ve iddianamedeki dehşet verici ayrıntılarla gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.