Türkiye’nin Gıda Devinden Kötü Haber!
Tekirdağ merkezli Ege Gıda Meşrubat hakkında 3 aylık geçici konkordato mühleti verildi. Mahkeme, alacaklılara itiraz için 7 gün süre tanıdı.
Tekirdağ merkezli Ege Gıda Meşrubat hakkında 3 aylık geçici konkordato mühleti verildi. Mahkeme, alacaklılara itiraz için 7 gün süre tanıdı.
Gıda ve temizlik ürünleri alanında faaliyet gösteren Tekirdağ merkezli Ege Gıda Meşrubat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında konkordato süreci başlatıldı. Mahkeme, şirket ile Dilek Göçler ve Necip Beştepe için 3 aylık geçici konkordato mühleti verilmesine karar verdi.
Şekerden kuru fasulyeye, çaydan çamaşır suyuna, gazozdan antifrize kadar çok sayıda ürün grubunda üretim ve satış yaptığı belirtilen şirketle ilgili süreç, mahkemenin kararıyla resmiyet kazandı.
3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET VERİLDİ
Edirne 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen karara göre, Ege Gıda Meşrubat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Dilek Göçler ve Necip Beştepe için 3 aylık geçici konkordato mühleti uygulanacak.
Geçici mühlet süresince şirketin mali durumunun ve konkordato talebinin değerlendirilmesi bekleniyor.
ALACAKLILARA 7 GÜN SÜRE
Mahkeme, şirketten alacağı bulunan kişi ve kuruluşlara da çağrıda bulundu.
Buna göre alacaklılar, ilan tarihinden itibaren 7 gün içerisinde mahkemeye başvurarak konkordato mühleti verilmesini gerektiren şartların oluşmadığını delilleriyle ileri sürebilecek.
Alacaklıların ayrıca konkordato talebinin reddedilmesini isteme hakkı bulunuyor.
ÇOK SAYIDA ÜRÜN SATIYOR
Ege Gıda Meşrubat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin geniş bir ürün yelpazesinde faaliyet gösterdiği belirtildi.
Şirketin faaliyet alanları arasında şeker, çay, bulgur, nişasta, sirke, çamaşır suyu, gazoz ve antifriz gibi farklı ürün grupları bulunuyor.
Gıda ile temizlik ürünlerini aynı çatı altında üreten ve toptan satışını gerçekleştiren şirketin konkordato sürecine girmesi dikkat çekti.
VERGİ MATRAHLARI AÇIKLANDI
Şirketin son üç yıla ilişkin vergi matrahları da paylaşıldı.
Ege Gıda’nın vergi matrahı;
2023 yılında 3 milyon 119 bin 319 TL,
2024 yılında 3 milyon 377 bin 108 TL,
2025 yılında ise 2 milyon 967 bin 374 TL olarak kayıtlara geçti.
TAHAKKUK EDEN VERGİLER
Aynı yıllarda şirkete tahakkuk eden vergi tutarları da açıklandı.
Buna göre;
2023: 779 bin 829 TL
2024: 844 bin 277 TL
2025: 741 bin 843 TL
olarak kayıtlara geçti.