Türkiye'nin Mobilya Devi Vivense Satıldı!
Vivense, Re-Pie Portföy Yönetimi tarafından satın alındı. Bursa'da da mağazaları bulunan mobilya devi üçüncü kez el değiştirdi.
Vivense, Re-Pie Portföy Yönetimi tarafından satın alındı. Bursa'da da mağazaları bulunan mobilya devi üçüncü kez el değiştirdi.
Türkiye'nin önde gelen mobilya ve ev yaşam markalarından Vivense, Re-Pie Portföy Yönetimi tarafından satın alındı. Rekabet Kurumu'nun onayının ardından tamamlanan devir işlemiyle şirketin tüm hisseleri Re-Pie bünyesine geçti. Türkiye genelinde 100'ün üzerinde mağazası bulunan ve Bursa'da da faaliyet gösteren Vivense, üçüncü kez el değiştirmiş oldu.
REKABET KURUMU ONAYIYLA DEVİR TAMAMLANDI
Rekabet Kurumu'nun 30 Haziran 2026 tarihli kararına göre, Vivense Teknoloji Hizmetleri ve Ticaret AŞ'nin hisselerinin tamamının Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ tarafından devralınmasına izin verildi. Böylece 2020 yılında şirkete yaklaşık 130 milyon dolarlık yatırım yapan Actera, sahip olduğu hisseleri Re-Pie'ye devretmiş oldu.
Bu satın alma, son yıllarda farklı sektörlerde yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Re-Pie'nin en önemli hamlelerinden biri olarak değerlendiriliyor.
VİVENSE ÜÇÜNCÜ KEZ EL DEĞİŞTİRDİ
2013 yılında Kemal Erol tarafından kurulan Vivense, kısa sürede Türkiye'nin en büyük mobilya markalarından biri haline geldi. Şirket, ilk büyük ortaklık değişimini 2020 yılında yaşarken, Actera'nın yatırımının ardından büyümesini sürdürdü.
Ancak 2023 yılında yaşanan finansal sıkıntılar nedeniyle kurucu Kemal Erol şirketten ayrıldı. Son olarak Re-Pie'nin gerçekleştirdiği satın alma ile Vivense üçüncü kez el değiştirmiş oldu.
BURSA'DA DA MAĞAZALARI BULUNUYOR
Bugün Türkiye'nin yaklaşık 50 şehrinde 100'ün üzerinde mağazası bulunan Vivense, Bursa'da da müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Bunun yanı sıra marka; Belçika, Hollanda ve Lüksemburg'da da satış ağıyla faaliyet gösteriyor.
Mayıs ayında Yataş Bedding ile Vivense arasında birleşme görüşmeleri başlamış, satış sürecinde Re-Pie'nin danışmanlık yaptığı açıklanmıştı. Ancak süreç, Re-Pie'nin şirketin tamamını satın almasıyla farklı bir noktaya taşındı.
RE-PIE YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR
2015 yılında Emre Çamlıbel, Mehmet Ali Ergin ve Caner Bingöl tarafından kurulan Re-Pie, özellikle gayrimenkul ve girişim sermayesi yatırımlarıyla öne çıkıyor. Şirket, 2025 yılı itibarıyla yaklaşık 95,5 milyar liralık portföy büyüklüğüne ulaştığını açıklarken, bugüne kadar 100'ün üzerinde fon ve şirkete yatırım yaptı.
Son dönemde Modanisa, Birlik Mensucat ve TGS Dış Ticaret'i de bünyesine katan Re-Pie, Vivense satın almasıyla birlikte Türkiye'nin mobilya sektöründeki en önemli markalarından birini de yatırım portföyüne eklemiş oldu.
Sektör temsilcileri, satın almanın ardından Vivense'in mevcut mağaza operasyonlarının ve müşteri hizmetlerinin kesintisiz şekilde devam etmesinin beklendiğini belirtirken, yeni yönetimin önümüzdeki dönemde markanın büyüme stratejisine ilişkin yol haritasını açıklaması bekleniyor.
SATIŞ BEDELİ AÇIKLANMADI
Vivense'in Re-Pie Portföy Yönetimi'ne devrinin tamamlandığı açıklanırken, satın alma işleminin mali büyüklüğüne ilişkin herhangi bir resmi rakam paylaşılmadı. Rekabet Kurumu'nun onay kararında da devir bedeline yer verilmezken, taraflar satın alma tutarını kamuoyuna açıklamadı.
Ayrıca haberde şu bilgiyi kullanman faydalı olur:
- 2020 yılında Actera, Vivense'e 130 milyon dolar yatırım yapmıştı. Ancak bu rakam, bugünkü satış bedeli değil; o dönemde yapılan yatırımın büyüklüğünü ifade ediyor. Güncel devir işleminin kaç milyon dolar veya kaç milyar liraya gerçekleştiği açıklanmış değil.