Gundem

Türkiye’yi Sarsan Zanlı Bursa’lı Çıktı

Kars’ta 9 yaşındaki Mert Aydın’ın öldüren caninin, Kars nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Aykut Balk olduğu açıklanırken, katil zanlısının Bursa’da bir oto galeride çalıştığı ortaya çıktı.

20 Ağustos 2025 - 04:21 Adem Demir 1 dk

Kars’ta 9 yaşındaki Mert Aydın’ın öldüren caninin, Kars nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Aykut Balk olduğu açıklanırken, katil zanlısının Bursa’da bir oto galeride çalıştığı ortaya çıktı.

Kars'ta kaybolduktan 1 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan ve tecavüze uğradığı anlaşılan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katili yakalandı. Suçunu itiraf eden cani, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Güvenlik gerekçesiyle Erzurum'a sevk edilen Aykut Balk'ın Bursa'da bir oto galeride çalıştığı ortaya çıktı. Aykut Balk'ın fotoğraflarının yayınlanmasının ardından katil zanlısının facebook sayfası haclanirken Kars Valisi Eyüp Tepe "Mert'in babasıyla fail daha önceden tanışıyorlar. Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok" dedi.
 
Vali Tepe, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile Valilik makamında düzenlediği basın toplantısında, üzücü, yorucu ve stresli bir sürecin sonucunda kendilerini derinden yaralayan, başta Kars halkı olmak üzere bütün milleti derinden etkileyen, geçen pazar günü kaybolan ve sonrasında öldürüldüğünü tespit ettikleri Mert Aydın'ın failini yakaladıklarını söyledi.