Ana Sayfa
Gundem

“Ustalara Saygı” Konseri Mest Etti

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun, Bestekar Münir Nurettin Selçuk’un eserlerinden oluşan ‘Ustalara Saygı’ konseri, müzik severleri mest etti.

20 Ağustos 2025 - 04:16 Adem Demir 2 dk

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun, Bestekar Münir Nurettin Selçuk’un eserlerinden oluşan ‘Ustalara Saygı’ konseri, müzik severleri mest etti.

Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 19.30’da Belediye Kültür Sarayı salonunda  düzenlenen konsere, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İznik Belediyesi Türk Müziği Korosu ve İnegöllü müzik severler katıldı.

Şef Diler Yalaza’nın yönetiminde sahne alan İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait “Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul” eseri ile konsere start verdi. Koro ikinci olarak, Güftesi Faruk Nafiz Çamlıbel’e ait “Saçının telleri, göğsünde perişan yaraşır, öyle sümbüllere böyle gülistan yaraşır” adlı eseri seslendirdi.

Solistler Özler Hoşgör, Münir Nurettin Selçuk’a ait ‘Yâr senden kalınca ayrı, istemem yazı baharı’, Cem Taşkıner, güftesi Faruk Nafiz Çamlıbel’e bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait “Bahçemde açılmaz seni görmezse çiçekler, sahil seni rüzgâr seni akşam seni bekler”, Cengiz Torun “Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın, denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın” şarkılarını solo olarak seslendirirken, “Bir tatlı huzur almaya geldik Kalamış’tan” şarkısı ise koro halinde seslendirildi. Koro ayrıca, “Bu yıl da böyle geçti şirin sözlü sevgilim” şarkısını da seslendirirken, solistlerden Fatih Şen “Endülüst’e Raks”, Osman Karaca ise “Aheste çek kürekleri mehtâb uyanmasın, bir âlem-i hayâle dalan ab uyanmasın” adlı şarkıları okudular.

Koro’nun seslendirdiği “Söyle sevgili, sevgili söyle” ve “Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç, bu son fasıldır ey ömrüm, nasıl geçersen geç” adlı şarkıya izleyiciler de eşlik ettiler. Koro halinde seslendirilen “Gül yüzünde göreli zülfü semen say gönül’ adlı parçanın ardından, İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu solistlerinden Faik Doğan “Ölürsem yazıktır sana kanmadan” parçasını okudu.

TRT Gençlik Korosu solistlerinden Tolga Şekerci “Söyleme bilmesinler bu aşkın bittiğini” adlı eserle konsere renk kattı.

‘Ustalara Sayı’ konseri, İnegöl Belediyesi ve İznik Belediyesi korolarının seslendirdiği “Aşıka Bağdat sorulmaz, ufukları aşar gider” ve ‘Otomobil uçar gider, ömrüm gibi geçer gider” şarkılarıyla son buldu.

Konserin ardından kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, usta sanatçı Münir Nurettin Selçuk’un eserlerinin usta sazlar, usta koro ve usta şef ile başarıyla seslendirildiğini, usta izleyicilerin de eserlere katılarak renk kattığını söyledi. Şahin, İnegöl Belediyesi korolarının önümüzdeki aylarda da konserlerinin süreceğini sözlerine ekledi.