Uyuşturucu soruşturmasında ünlü şarkıcı gözaltına alındı

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında gözaltı sayısı artıyor. Şarkıcı Alya Şahinler’in de gözaltına alındığı öğrenildi.

İsmail Durmuş · İnternet Editörü
05.01.2026 18:57

Ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınanların sayısı artıyor. Son olarak Alya ismiyle tanınan şarkıcı Alya Şahinler’in de gözaltına alındığı öğrenildi.

Şarkıcı Alya, İstanbul merkezli yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında polis ekiplerince gözaltına alındı.

ÜNLÜLERE YENİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında İstanbul merkezli olmak üzere İzmir, Denizli ve Muğla’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda,

“Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak”,

“Uyuşturucu kullanılmasını kolaylaştırmak”,

“Bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, bunun yolunu kolaylaştırmak, aracılık etmek veya yer temin etmek”

suçlamalarıyla 26 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Düzenlenen operasyonlarda 23 şüpheli gözaltına alınırken, 2 şüphelinin yurt dışında olduğu, 1 şüphelinin ise başka bir suçtan ceza infaz kurumunda bulunduğu tespit edildi.

ŞARKICI ALYA DA GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında yaşanan son gelişmede, Alya ismiyle bilinen şarkıcı Alya Şahinler’in de gözaltına alındığı öğrenildi. Böylece operasyon kapsamında gözaltına alınan ünlü isimler arasına Alya da eklendi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER BELLİ OLDU

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin isimlerinin; Doğukan Güngör, Binnur Buse Alper, Merve Eryiğit, Özge Bitmez, Veysel Avcı, Sevgi Taşdan, Sedef Selen Atmaca, Arif Altunbulak, Burak Altındağ, Gizem Özköroğlu, Gülsüm Bayrak, Saniye Deniz, Merve Uslu, Ece Cerenbeli, Berna Aracı, Lerna Elmas, Ceren Yıldırım, Gözde Anuk, Duygu Açıksöz, Nevin Şimşek, Hakan Yıldız, Muzaffer Yıldırım, Koray Beşli ve Alya Şahinler olduğu belirtildi. Cezaevinde bulunan şüphelinin ise Bülent Tetik olduğu bildirildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, 8 Ekim tarihinden bu yana birçok operasyon düzenlendi. Soruşturma sürecinde müzisyenler, oyuncular, menajerler ve iş insanları ifade verdi; kan ve saç örnekleri alındı. Bazı şüpheliler tutuklanırken, bazı isimler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

Kaynaklar: Bülten

Yazar Hakkında

İsmail Durmuş

İnternet Editörü

E-posta

(0) Yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yükleniyor…