Yabancı yatırımcının gözü açıldı
Turkhousing Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Sönmezoğlu, Türkiyenin dört bir yanından gayrimenkul alan yabancı yatırımcının yüzde 70 kârla bunları geri sattığını söyledi
Turkhousing Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Sönmezoğlu, Türkiyenin dört bir yanından gayrimenkul alan yabancı yatırımcının yüzde 70 kârla bunları geri sattığını söyledi
Turkhousing Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Sönmezoğlu, Türkiyenin dört bir yanından gayrimenkul alan yabancı yatırımcının yüzde 70 kârla bunları geri sattığını söyledi.Türkiyenin dört bir yanında yükselen konutlar ve değerli araziler yabancı yatırımcının ilgisini çekmeye devam ediyor. İstanbul ve Bursa arasının kesintisiz olarak otoban ile bağlanması inşaat sektörünü harekete geçirdi. Gelecek olan talepleri karşılamak adına inşaatlar bir bir kazılırken, konut satışlarında ve fiyatlarında ise artış yaşandı. En çok Bursanın Demirtaş bölgesindeki hareketlilik göze çarpıyor.
İstanbul-İzmir otoyolunun 25 kilometrelik Gemlik-Bursa etabının hizmete açılmasıyla Bursadaki konut fiyatları ve sayısının hızla artacağını belirten Turkhousing Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Sönmezoğlu, Tüneller ve köprüler bulunan otobanla İstanbuldan Bursaya kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu. Artık İstanbullu ve Bursalı vatandaşlarımız buralardan hem yatırım hem de ikamet etmek için ev almaya başlayacak. Ayrıca ticaretimiz de hız kazanacak. Aynı şekilde Çanakkale 18 Mart Köprüsü ile yatırımcıyı o bölgeye cezbeden bir projeye imza atılmış oldu. Türkiyenin dört bir yanında buna benzer çalışmalar, yerli ve yabancı yatırımcının dikkatini çekiyor dedi.
Özellikle büyük projelerin Arap ve yabancı yatırımcıların her zaman tercihi olduğunu belirten Sönmezoğlu, Yıllardır Arap yatırımcılar toplu olarak alım gerçekleştiriyor. Daha sonrasında ise bunun ticaretini yapıyorlar. Artık öyle bir noktaya geldik ki Türkiyede yabancıya satışı biz yaparken, aynısını onlar bize yapar oldu. Bu anlamda da alınan fiyatın yüzde 70e varan kâr oranıyla bize satıyorlar diye konuştu.