Yıldırım Belediyesi gençlerin üniversite yolculuğuna ortak oluyor

Bursa’da Yıldırım Belediyesi tarafından başlatılan "Kütüphaneden Kampüse" programı start aldı. Program çerçevesinde lise öğrencileri üniversiteye hazırlık aşamasına destek verilecek.

Adem Demir · Editör
04.02.2025 15:10

Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Kütüphaneden Kampüse" adlı program Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışla başladı. Program çerçevesinde lise öğrencilerine üniversiteye hazırlık aşamasında deneme sınavlarından soru çözümüne, akademik programlardan meslek tanıtımlarına kadar pek çok alanda rehber olacak.


"Yıldırım’da kütüphanelerin 75 bin 537 aktif üyesi bulunuyor"


Eğitime değer katan Yıldırımda Uyumayan Kütüphane’lerin Bursa’nın 4 bir yanından misafirlerine hizmet verdiğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Eğitimde parlayan bir Yıldırım inşa etmek için ilçemize yeni kültür yaşam merkezleri ve uyumayan kütüphaneler kazandırıyoruz. Evlatlarımıza ev ortamında ders çalışma imkânı sunduğumuz kütüphanelerimiz sayesinde binlerce gencimizi üniversiteye yerleştirdik. Göreve geldiğimizden bu yana ilçemize kazandırdığımız ve Bursa’nın dört bir yanından misafir ağırladığımız kütüphanelerimizin 75 bin 537 aktif üyesi bulunuyor. Hizmete sunduğumuz bu mekânlarda, Türkiye Yüzyılı’nda söz sahibi olacak bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Bugün, üniversite hayali kuran genç kardeşlerimiz için onları başarıya götüreceğine inandığımız "Kütüphaneden Kampüse" projesinin startını veriyoruz" dedi.


"Gençlerimizin üniversite yolculuğunda yanlarındayız"


Gençlerin üniversitelere hazırlık aşamasında her türlü desteği vereceklerini kaydeden başkan Yılmaz, "Yıldırım Belediyesi olarak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için maddi ve manevi her türlü imkânı sağlıyoruz. Yıllardır süregelen bu birlikteliğimizin meyvelerini topluyor, evlatlarımızın kazandıkları üniversiteler ve elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabarttığını gururla izliyoruz. Genç kardeşlerimizle her fırsatta bir araya geliyor ve onlara Yıldırım’ı da, Bursa’yı da, ülkemizi de gururlandıracaklarına olan inancımı dile getiriyorum. Düşünen, üreten ve geleceğe yön veren bir neslin inşasına katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘Kütüphaneden Kampüse’ programı ile üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizi deneme sınavlarından soru çözümüne, akademik programlardan meslek tanıtımlarına, birebir öğrenci takibinden motivasyon programlarına kadar yıl boyunca destekleyeceğiz. Bu projeyle gençlerimizin üniversite yolculuğunda yanlarında olmaya ve onları başarıya ulaştırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından öğrenci danışmanı Gökhan Müftüoğlu katılımcılara sunum yaptı.

Yazar Hakkında

Adem Demir

Yazar

Yazar Hakkında

<p>Adem Demir, 1986 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğup büyüdüğü İnegöl’de tamamlayan Demir, genç yaşlardan itibaren teknoloji ve medya alanlarına ilgi duyarak eğitim hayatını bu doğrultuda şekillendirdi.</p><p>Üniversite eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Yazılım Bölümü’nde tamamlayan Adem Demir, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak teknik bilgi birikimini işletme disiplinleriyle güçlendirdi.</p><p>2007 yılında Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından biri olan <strong>Süper Kanal</strong>’da medya sektörüne adım atan Demir, daha sonra <strong>Genç Gazete</strong> ve <strong>Genç Ajans</strong> bünyesinde görev alarak gazetecilik, ajans haberciliği ve medya yönetimi alanlarında önemli deneyimler kazandı.</p><p>2014 yılı, Adem Demir’in medya kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Bu dönemde İnegöl’ün en büyük haber platformunun temellerini attı. Kurduğu güçlü altyapı sayesinde kısa sürede bölgenin en etkili dijital haber markalarından birini oluşturdu. 2014 yılından bu yana <strong>İnegöl Medya A.Ş.</strong> bünyesinde ortak olarak görev yapan Demir, şirketin en önemli markalarından biri olan <strong>İnegöl Online</strong> haber sitesinin yönetim kademesinde aktif rol almaya devam ediyor.</p><p>Medya sektöründeki çalışmalarının yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da etkin bir isim olan Adem Demir, <strong>Mehmet Ege Orhaniye Kadın Voleybol Takımı</strong> ile <strong>Karadeniz Güvenspor</strong> yönetimlerinde görev alarak İnegöl’de sporun gelişmesine katkı sunuyor.</p>

E-posta

(0) Yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yükleniyor…