Ana Sayfa
Gundem

Yıllar Sonra Yeniden Gündem Oldu! Hacıosmanoğlu'nun Okuma İtirafı

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yıllar önce yaptığı röportaj yeniden gündem oldu. Okuma yazmayı 4. sınıfta öğrendiğini söyleyen Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları dikkat çekti.

2 saat önce Hilal Gül 2 dk

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yıllar önce yaptığı röportaj yeniden gündem oldu. Okuma yazmayı 4. sınıfta öğrendiğini söyleyen Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları dikkat çekti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yıllar önce yaptığı bir röportajda çocukluk yıllarına ilişkin anlattıkları yeniden gündem oldu. Gazeteci Kübra Par'a verdiği röportajda Hacıosmanoğlu, ilkokulu bitirmesine rağmen okuma yazmayı 4. sınıfta öğrendiğini söylemişti.

A Milli Futbol Takımı'nın FIFA 2026 Dünya Kupası'na veda etmesinin ardından yaptığı açıklamalarla yeniden gündeme gelen Hacıosmanoğlu'nun geçmiş yıllarda yaptığı samimi itiraf sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

"OKUMA YAZMAYI 4. SINIFTA ÖĞRENDİM"

Çocukluk yıllarını anlatan Hacıosmanoğlu, eğitim hayatıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İlkokulu bitirdim ama 4. sınıfa kadar okuma yazma bilmiyordum. Sonra eniştem iki günde öğretti okuma yazmayı."

Hacıosmanoğlu, eniştesinin kendisine yalnızca okuma yazmayı değil, hayata bakışını da öğrettiğini belirterek, aldığı nasihatlerin bugün karakterini şekillendirdiğini ifade etti.

"O GÜNDEN BERİ KORKUSUZUM"

Röportajda eniştesinin kendisine verdiği öğüdü de paylaşan Hacıosmanoğlu, şu sözleri kullandı:

"Kızıl Meydan'da yaptığını evinde yapacaksın, evinde yaptığını da Kızıl Meydan'da yapacaksın. Hâkim olduğun yerde istediğini yapıp, hâkim olmadığın yerde korkmayacaksın."

Bu sözlerin hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, "O günden beri korkusuzum." ifadelerini kullandı.

"İNSANLAR BENİ YANLIŞ TANIYOR"

Kamuoyunda sert mizacıyla tanındığını ancak gerçekte farklı bir kişiliğe sahip olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, insanların kendisini yanlış değerlendirdiğini söyledi.

"İnsanlar beni yanlış tanıyor. Beni tanıyanlar çok duygusal bir insan olduğumu bilir. Yeri geldiğinde ağlar, yeri geldiğinde gülerim. Kameralar önünde haksızlıklara tepki gösterince o 'ağır abi' görüntüsü oluşuyor." ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, kamuoyundaki algının kendisini tam olarak yansıtmadığını belirtti.

Yıllar önce yapılan bu röportaj, Hacıosmanoğlu'nun eğitim hayatına ve çocukluk dönemine ilişkin anlattıkları nedeniyle yeniden sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi.