YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi
İnegöl’de YKS’ye girecek öğrenci yanlış okula gidince panik yaşadı. Trafik polisleri son anda devreye girerek öğrenciyi sınava yetiştirdi.
İnegöl’de YKS’ye girecek öğrenci yanlış okula gidince panik yaşadı. Trafik polisleri son anda devreye girerek öğrenciyi sınava yetiştirdi.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek bir öğrencinin yaşadığı panik dolu anlar, trafik polislerinin zamanında müdahalesiyle mutlu sonla sonuçlandı. Yanlış okula gittiğini sınava sadece dakikalar kala fark eden öğrenci, motorize trafik ekiplerinin yardımıyla sınav merkezine ulaştırıldı.
YANLIŞ OKULA GİDİNCE PANİK YAŞADI
YKS heyecanının yaşandığı sabah saatlerinde birçok öğrenci sınav merkezlerine ulaşmak için erken saatlerde yola çıktı. Ancak İnegöl’de sınava girecek Simay K., sınav merkezi olan Kozluca yolu üzerindeki İnegöl Kız İmam Hatip Lisesi yerine yanlışlıkla okullar bölgesine geldi.
Sınavın başlamasına yaklaşık 15 dakika kala yanlış yerde olduğunu fark eden öğrenci büyük panik yaşadı. Sürenin daralması nedeniyle ailesi ve çevredeki vatandaşlar da endişeli anlar yaşadı.
TRAFİK POLİSLERİ ZAMANA KARŞI YARIŞTI
Durumun bildirilmesi üzerine İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği’ne bağlı motorize ekipler hızla harekete geçti. Trafik yoğunluğuna rağmen öğrenciyi motosiklete alan ekipler, güvenli şekilde sınav merkezine ulaştırmak için adeta zamanla yarıştı.
Kısa sürede okula ulaştırılan öğrenci, sınav salonuna giriş yaparak YKS’ye katılabildi. Yaşananlar hem öğrenci hem de ailesi için büyük bir rahatlama oldu.
BURSA’DA POLİSLER ADAYLARIN İMDADINA KOŞTU
Yalnızca İnegöl’de değil, Bursa’nın farklı ilçelerinde de benzer görüntüler yaşandı. Osmangazi ilçesinde yanlışlıkla Merinos İlkokulu’na gelen bir aday, motorize polis ekiplerinin eskortluğunda doğru okula ulaştırıldı.
Gemlik ilçesinde ise sınav merkeziyle karıştırılan başka bir okulun önüne gelen aday, polis motosikletiyle sınava yetiştirildi. Sınav sabahı kent genelinde görev yapan motorize ekipler, vatandaşlar tarafından "Hızır Timi" olarak adlandırıldı.
VATANDAŞLARDAN POLİSLERE TEŞEKKÜR
Öğrenciler ve aileleri, sınav stresi yaşayan adaylara yardımcı olan polis ekiplerine teşekkür etti. Özellikle son dakikalarda yaşanan karışıklıkların öğrencilerin geleceğini etkileyebileceğini belirten vatandaşlar, motorize ekiplerin özverili çalışmalarının takdir edilmesi gerektiğini ifade etti.
YKS’nin ilk gününde Bursa genelinde yaşanan bu örnek dayanışma görüntüleri, sınav heyecanına insani dokunuş katarak hafızalarda yer etti.