YRP’li Ahmet Aydın’dan “İmralı Villası” iddialarına sert tepki!
YRP İnegöl İlçe Başkanı Ahmet Aydın, kamuoyundaki “İmralı villası” tartışmaları üzerinden AK Parti ve MHP İnegöl teşkilatlarına açıklama çağrısı yaptı.
YRP İnegöl İlçe Başkanı Ahmet Aydın, kamuoyundaki “İmralı villası” tartışmaları üzerinden AK Parti ve MHP İnegöl teşkilatlarına açıklama çağrısı yaptı.
Yeniden Refah Partisi (YRP) İnegöl İlçe Başkanı Ahmet Aydın , kamuoyunda “İmralı villası” olarak gündeme gelen iddialara ilişkin açıklama yaptı. Aydın, tartışmalar üzerinden AK Parti ve MHP İnegöl ilçe teşkilatlarını eleştirerek, iki partinin yerel temsilcilerine kamuoyu önünde görüşlerini açıklama çağrısında bulundu.
“CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARI SESSİZ”
Aydın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kıymetli İnegöllü Hemşerilerim, Aziz Milletimizin Kıymetli Evlatları, Değerli Basın Mensupları;
Cumhur İttifakı ortaklarının itirafı olan, ‘ihanet villası’ olarak adlandırabileceğimiz konu üzerine bir araya geldik.
Aziz milletimizin sinir uçlarıyla oynanarak, ülkemizde kirli bir tiyatro sergileniyor. Bu tiyatroyu İnegöl’de Cumhur İttifakı ortakları Ak Parti ve MHP temsilcileri kafasını kuma gömerek sessizce izliyor.”
Aydın, İmralı’da Abdullah Öcalan’a yönelik lüks bir yaşam alanı oluşturulduğunu ileri sürerek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bölücü terör örgütünün eli kanlı bebek katiline İmralı’da 250 metrekarelik, görüntülü telefonlu, internetli, lüks, dubleks bir villa yapılmış. Bu gerçek bizzat iktidar cephesinden itiraf edilmiştir. Adeta milletimizin aklıyla alay edilmektedir.”
“MİLLETİ BU ZİLLETE ALIŞTIRMASINLAR”
Aydın, sürecin kamuoyuna açık şekilde anlatılması gerektiğini savunarak şunları söyledi:
“Sessizliğe gömülenlere, İshak Paşa'nın yurdu, İnegöl’den meydan okuyoruz! Kimse kapalı kapılar ardında planlar yapıp, parça parça bilgi sızdırarak, milletimizi bu zillete alıştırmaya çalışmasın.”
Aydın seçimlere ilişkin de şu ifadeleri kullandı:
“Bu tehlikeli oyunları oynayanlar, milleti sessizlikle sınayanlar, önümüzdeki ilk seçimlerde bu aziz milletin iradesini ve tokat gibi cevabını sandıkta en ağır şekilde görecektir!
Milletimiz, terörist başına konfor alanı sağlayanları, ona lüks ofisler kuranları sandığa gömecektir! O gün geldiğinde kaçacak yer bulamayacaksınız!”
ŞEHİTLER ÜZERİNDEN TEPKİ GÖSTERDİ
Aydın, açıklamasında Eren Bülbül, Yasin Börü ve Aybüke Yalçın’ı da anarak şu ifadeleri kullandı:
“Biz Yeniden Refah Partisi olarak, bu toprakların hakkını savunurken arkamıza şehitlerimizin emanetini alıyoruz!
Daha 15 yaşında vatanı için can veren Eren Bülbül’ün katillerine meşruiyet zemini hazırlayanlara meydan okuyoruz!
Bir Kurban Bayramı günü Diyarbakır’da fakirlere et dağıtırken haince katledilen Yasin Börü’nün kanını unutturmaya çalışanlara meydan okuyoruz!
Ömrünün baharında Batman'da kurşunlanan Aybüke Öğretmen’in hatırasını çiğneyenlere meydan okuyoruz!”
Aydın açıklamasına şöyle devam etti:
“Şehit yakınlarımız feryat ederken, siz hangi yüzle o katile silah bıraksın diye yer hazırladık diyerek meşruiyet alanı açıyorsunuz?
Rezilliğe bakın ki, hain bir de ‘bana yasal statü vermezseniz villaya taşınmam’ diyerek devlete şart koşuyor.
İşte halkı adım adım alıştırdığınız, terörist başını meşrulaştırma politikanız budur!”
“AKIL TUTULMASIDIR”
Aydın, açıklamasının devamında şu değerlendirmede bulundu:
“Biz bu alıştırma senaryolarını elimizin tersiyle itiyor, bu kirli tezgahı kuranların da karşısına dikiliyoruz!
Bir yanda şehitlerimizin adını caddelere, parklara yazıp anısını yaşatmak; diğer yanda binlerce canın katiline ‘villa’ konforu sunmak, tam bir akıl tutulmasıdır.
Şehit anasına sabır dilerken, terör elebaşına oda beğendiren bu trajikomik durum, ne hukuka ne de kamuoyu vicdanına sığar.”
FATİH ERBAKAN’IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın konuya ilişkin açıklamasına da değinen Aydın şunları söyledi:
“Yeniden Refah Partimizin Genel Başkanı, Fatih Erbakan da bu konudaki duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyarak; ‘Biz terörist başını ne Ankara'da ne de ana karada istiyoruz. Terörle masaya oturulmaz, pazarlık yapılmaz!’ sözleriyle bu hıyanet adımlarına asla geçit vermeyeceğimizi tüm dünyaya ilan etmiştir.”
AK PARTİ VE MHP’YE ÇAĞRI
Aydın, açıklamasının devamında doğrudan AK Parti ve MHP İnegöl teşkilatlarına seslendi:
“AKP ve MHP İnegöl temsilcilerine bir kez daha sesleniyoruz: olaylar karşısında susarak başınızı kuma gömmeyin. Ya bu rezaleti kınayın, Ya da Cumhur İttifakı'nın İnegöl temsilcileri olarak bu süreci kabul ettiğinizi itiraf ederek, İnegöl kamuoyuna ilan edin.”
Aydın, iki teşkilattan konuya ilişkin açıklama gelmediğini savunarak şöyle devam etti:
“Günlerdir Türkiye bu ihaneti konuşuyor, itiraflar havada uçuşuyor. Ancak İnegöl’de Cumhur İttifakı’nın temsilcileri olan AKP ve MHP ilçe teşkilatlarından çıt çıkmıyor! Adeta dut yemiş bülbül gibi susuyorlar!”
Ardından şu soruyu yöneltti:
“Soruyorum sizlere:
Ey AKP İnegöl İlçe Teşkilatı, ey MHP İnegöl İlçe Teşkilatı! İmralı’daki bu zillet villası hakkında ne düşünüyorsunuz? Neden susuyorsunuz?”
“SESSİZ KALMAK, ONAYLAMAKTIR”
Aydın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Her fırsatta milliyetçilikten, vatanseverlikten dem vuran MHP’nin İnegöl’deki yöneticileri; 50 bin kişinin katiline tahsis edilen lüks villayı, o hainin ‘statü isterim’ restlerini içinize sindirebiliyor musunuz?
Muhafazakarlıktan, adaletten bahseden AKP’nin İnegöl temsilcileri; şehit analarının ahı arşı titretirken bu sessizliğinizin hesabını İnegöl halkına ve yarın mahşerde şehitlerimize nasıl vereceksiniz?”
Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sessiz kalmak, onaylamaktır! Sessiz kalmak, terörist başına adım adım özel statü verilmesine göz yummaktır!”
“SANDIKTA GEREKEN DERSİ VERECEKTİR”
Açıklamasının son bölümünde AK Parti ve MHP ilçe başkanlarına çağrısını yineleyen Aydın şunları söyledi:
“İnegöl halkı vatanına, bayrağına ve şehidine sadık bir halktır. Sizin bu korkak suskunluğunuz, İnegöl’ün vatansever insanlarına hakarettir.
Buradan AKP ve MHP İnegöl ilçe başkanlarına açıkça haykırıyorum: Susmayın, çıkıp bu villa rezaletini İnegöl kamuoyu önünde açıkça lanetleyin ve görüşlerinizi mertçe ilan edin.”
Aydın açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Aksi takdirde, bu ihanete, bu alıştırma politikalarına resmen ortak olduğunuzu tescillemiş olacaksınız! Ayrıca bölgeyi istikrarsızlaştırmak ve parçalamak isteyen üst aklın, siyonizmin, coğrafyadaki taşeronlarını meşrulaştırma ve amaçlarına ulaştırma planının bir parçası olacaksınız.
İnegöl halkı kimin şehidin yanında, kimin katile villa yapanların safında olduğunu çok iyi görmektedir ve ilk seçimde sandıkta gereken dersi kesinlikle verecektir!