2 elini 2 ayağını kaybetti ama yılmadı

#İnegöl |
18 Mar 2019 / Pzt 19:48

2007 yılında geçirdiği talihsiz kaza sonucunda 2 eli ve 2 ayağını kaybeden 42 yaşındaki Suat Savaş, İnegöl’ün tek engelli belediye meclis üyesi adayı olarak dikkat çekiyor.

31 Mart 2019'da yapılacak olan mahalli idareler seçimine sayılı günler kala siyasi partiler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Seçimler için belediye meclis üyesi adaylarını İlçe Seçim Kuruluna teslim edilen partiler içerisinde sadece Saadet Partisi engelli adaya listede yer verdi.  

Saadet Partisinin belediye meclis üyesi listesinde 18’nci sırada yer alan 3 çocuk babası Suat Savaş, İnegöl’ün tek engelli belediye meclis üyesi adayı.

ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

Yaşadığı talihsiz kazayı anlatan Savaş, “2007 yılında çalışırken elektrik akımına kapılmam sonucunda kaza geçirdim ve kaza sonucunda 2 elimi ve 2 ayağımı kaybettim. 38 gün yoğun bakımda kaldım. Zor günler geçirdim. Ailemizin desteğiyle o günler kısa sürede atlattım. Gençlik yıllarından beri siyasetin içerisindeydim. İnsanlara iyilik etmeyi arzulayan bir yapım var. Bu bağlamda insanlara faydalı olmak için siyasete atıldım. Engellilerin çok sıkıntılar çektiğini ve engellendiğini bildiğimiz için çözüm üretme adına siyasete girdim.”

NEREYE GİDERSEN HER YERDE ENGEL

“Sıkıntının başında baktığımız zaman İnegöl’deki hiçbir siyasi parti gördüğüm kadarıyla bir engelli arkadaşı listesine almamış. Sıkıntı burada başlıyor.  Hastane gittiğinizde engelli yerine bile park edemiyorsun. Yani sana ayrılan yeri bile sana vermiyorlar. Kaldırımda yürürken ya direklerle karşılaşırsın ya da otomobille… Nereye gidersen her yerde engel. Ben aslında engel kelimesini engellilere engel olmak için koyduklarını düşünüyorum ve bunu kabul etmiyorum. Engelli insanlara fırsat verilince neler başarabileceklerini görmelerini, bana 31 Martta fırsat verilirse bunu göstereceğimi düşünüyorum. Mecliste engellilerin sesi olacağım ve elimizden gelen yardımları sağlayacağız” diye konuştu. 

31 Mart seçimlerinin İnegöl için hayırlara vesile olmasını temenni eden Savaş şöyle konuştu;

“Partimizin engellilere yönelik projeleri var. İnşallah kazanırsak engelli kardeşlerimizle birlikte bu projeleri uygulayacağız. Bizim bilmediğimiz sıkıntılar olabilir, onları da dinleyerek çözüm yollarını beraber arayacağız. Sosyal hayata aktif katılım konusunda engelliler çare beklemektedir. Yerel seçimlerde bizlere, Saadet Partili kadrolara fırsat tanınması durumunda, engelsiz yaşama hakkını engellilere vereceğiz inşallah. Yerel yönetimlerde engellilere daha çok söz hakkı verilmesi gerektiğine inanıyorum.”

SUAT SAVAŞ KİMDİR?

1977 yılında Erzurum’un Narman ilçesinde doğdu. İlkokulu ilçesinde tamamladı. 1989 yılında ailesiyle birlikte İnegöl’e yerleşti. Yeniceköy Erzurumlular Derneği’nde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesinde uzun yıllar yöneticilik yaptı.  Ali Şefika İmam Hatip Ortaokulu okul aile birliği başkanıdır. Saadet Partisi ilçe yönetim kurulu üyesi olan Suat Savaş, evli ve üç çocuk babasıdır.