25 yıllık muhtar hakkında flaş iddia

#İnegöl | Haber Merkezi
25 Tem, 2019 / Per 08:10

Karagölet Muhtarı ile aralarında yaşanan husumetten dolayı muhtarın ekinlerini biçtirmediğini iddia eden Süleyman Ocaktaner buğdaylarının tarlada kaldığını iddia etti. Muhtar Kenan Durmuş ise yaptığı açıklamada iddiaları kabul etmediğini ifade etti.

Mağdur olduğunu ifade eden Süleyman Ocaktaner yaptığı açıklamada “ İnegöl Karagölet Köyünde kaynatamdan kalma arazimiz var. Arazimize bacanağım buğday ekti. Buğday biçilme zamanında daha önce muhtarla aramızda geçen mahkemelik olay dolayısıyla muhtar biçerdöveri engelleyerek üç kere köye gidip buğdayımızı biçtirmeye çalıştığımız halde biçerdövere talimat vererek bizim buğdayımızın biçilmesini engellemiştir. Biçerdöver gitmiştir ve çevre köylerdeki biçerdöverlerle de görüştüğümüz halde buğdayımızı biçtiremedik. Buğdayımız muhtarın bize güttüğü husumetten dolayı tarlamızda kalmıştır. “

BİÇERDÖVERCİLER KAÇIYOR

Biçerdövercilerin kendilerinden kaçtıklarını ifade eden Ocaktaner “Biçerdöverciyle bacanağım görüştü. Biçerdöverciler ilk baştan buraya girdikleri halde daha sonradan giremeyeceğini söyleyip sonraki günlere bıraktı. Ertesi gün bacanağım biçerdöverciyle konuşmaya gitti. Biçerdöverci sıra olduğunu söyleyip erteledi. Üçüncü defa gittiğinde sabah erkenden çalışmaya başladıklarını ve hemen yanımızdaki tarlaları biçtiğini gördük. Diğer tarlaları da biçtiklerini fark ettik. Biçerdövercilerin eşyalarını toplayıp gitmeye yakın bacanağım yetişmiş. Biçerdöverciler geç kaldıklarını, yağmurdan dolayı gelemediklerini bahane ederek yerimizi biçmeden gitmişlerdir.”

BUĞDAYI BİÇTİRMEYECEĞİZ DEMİŞ

İddialarına devam eden Süleyman Ocaktaner “Biz kaymakamlığa şikâyette bulunduk. Biz İlçe Tarım’a da şikâyet ettik. Bu konularda özelleştiği için fiyatlarımız yok. Biçerdöver bizdeydi eğer gitmeden gelseydiniz biçtirirdik dediler ama ben biçerdöverin cumartesi günü gittiği için size nasıl ulaşabilecektik diye sordum. Bir şekilde ulaşırdınız diye cevap verdi.”

BUĞDAY TARLADA KALDI

Ürünlerinin tarlada kaldığını ifade eden Ocaktaner “Ziraat Odasına ulaşmaya çalıştık ama hepsi bu konularda cevap vermiyorlar. Şu an buğdaylarımız tarlada durmakta. İki tane biçerdöverle görüştük. Biçerdöverciyi çağırmamıza rağmen bahaneler uydurarak gelemeyeceğini söyledi. Buğdaylarımız tarlada kalacak. İnegöl’den bir biçerdöverci getirsek tarladaki ürünlerin parasını geçer.”

İDDİALARI KABUL ETMİYORUM

Konu hakkında cevap hakkı doğan Karagölet Mahalle Muhtarı Kenan Durmuş yaptığımız telefon görüşmesinde “İddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. Biçerdöver özel bir firmaya ait olduğu için buna müdahil olma şansımız yok. Biçerdöverler tarlaya geldiğinde eğer tarla sahibi tarlanın başında değilse, kesmeden giderler. Bu arkadaşlar da tarlanın başında olmadığı için biçerdöverler tarlanın başından ayrılmış. Benim her hangi bir şekilde biçerdöver sahiplerine bu tarlayı kesmeyin deme gibi bir dahilim olmadı. Aynı şekilde köyümüz de bir arkadaşımızın da buğday tarlasına biçer döver girmedi. Bu arkadaşımız kendi imkanları ile buğdayını hasat etti. Benden bu konuda her hangi bir yardım talebinde bulunmadılar. Benden bir talepte bulunsalardı yakın köylerdeki biçerdöverleri onların tarlasına yönlendirebilirdik. Her hangi bir şekilde art niyet yada husumet söz konusu değildir. Ben köydeki bütün vatandaşlarımızın muhtarıyım. Benden her hangi bir talep istek olması durumunda elimden geldiğinde herkese yardım etmeye çalışıyorum. Üzerime atılmaya çalışılan iddiaları asla kabul etmiyorum. Böyle bir şey söz konusu değildir.” Dedi.