3 milyar dolarlık yatırımla geliyorlar

#İnegöl | Haber Merkezi
30 Kas 2021 / Sal 11:57

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, 2 Amerikalı şirketin 2023 yılına kadar İnegöl ve Kayseri’ye 3 milyar dolarlık mobilya yatırımı için geleceğini söyledi. Güleç, söz konusu şirketlerin gizlilik anlaşması çerçevesinde yürüttüğü görüşmelerde sona yaklaşıldığını aktardı.

Pandemiyle birlikte Türkiye, dünya mobilya sektörünün kadrajına girdi. Çin ve Uzakdoğu'daki üretimlerini çeşitlendirmek ve batıya kaydırmak isteyen büyük sektör temsilcileri, Türkiye'de üretim fırsatlarını araştırmaya başladı. Kayseri, İstanbul, İnegöl ve Ankara'daki mobilya organize sanayilerinde yer arama aşamasında olan büyük Amerikalı ve Avrupalı şirketler var.

 

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç yaptığı açıklamada;  “Global markaların üretim süreçlerinin bir kısmının Türkiye'ye taşınmasının tartışıldığı bir dönemdeyiz. Tabii bu görüşmelerde gizlilik sözleşmeleri imzalandığı için isim veremem. Ama Kayseri'de, İstanbul'da, İnegöl'de ve Ankara'daki mobilya organize sanayilerinde yer arama aşamasında olan büyük Amerikalı ve Avrupalı şirketler var.”

 

“Milyar dolar cirolu şirketler, üretimlerinin bir kısmını Çin ve Uzakdoğu'dan Türkiye'ye kaydıracaklar. Sıfırdan yatırım yapacaklarla birlikte mobilyada 2030'a kadar Türkiye'ye 10 milyar dolardan fazla yatırım gelir. 2023'e kadar da rakam 3 milyar doları bulur. Burada bir yer sıkıntısı var. Sanayi arsası sorunu var. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgelerini yaygınlaştırmak lazım.” diye konuştu.