Adliyede imza yoğunluğu

#İnegöl |
04 May 2018 / Cum 11:08

Meclis’te grubu bulunmayan Cumhurbaşkanı adaylarının adaylıklarının kabul edilmesi için gereken 100 bin imza şartı için süre başladı. Bu kapsamda, vatandaşlar destekledikleri aday için imza vermek için adliyenin yolunu tuttu.

Yüksek Seçim Kurulu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ün başvurularını kabul ederken, 4-9 Mayıs tarihleri arasında bu adayların 100 bin imza toplaması şartı koşuldu.

100 bin imza şartı için sürenin başlamasının ardından çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde destekledikleri aday için imza vermek için adliyenin yolunu tuttu.

Vatandaşlar bugünden başlayarak 9 Mayıs günü saat 20.00’ye kadar destekledikleri aday için imza verebilecek.

İMZA 4-9 MAYIS ARASINDA
Seçim takvimine göre, seçmen tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilecek isimler için imza verme işlemi 4-9 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Vatandaşlar, aday göstermek istedikleri isim için bağlı bulundukları ilçe seçim kuruluna imza verecek.

Belirlenen süre içinde 100 bin seçmen tarafından teklif edilen kişiler, geçici aday listesinde gösterilecek.

Seçmen ancak YSK tarafından yapılan ilanda belirtilen adaylardan sadece biri için ve bir kez teklifte bulunabilecek.

Seçmen, adaylık teklifi için kayıtlı oldukları ilçe seçim kuruluna bizzat başvuracak. Başvuranın seçmen niteliğine sahip olduğu ve daha önce aday teklifinde bulunmadığı tespit edildikten sonra ilan edilen listedeki kişiler arasından teklif yaptırılarak adayın bilgilerini ihtiva eden form imzalatılacak ve elektronik ortamda da kaydedilecek.