Ak Partili Gençlerden Senegal’e Cami Projesi

#İnegöl |
 :

AK Parti Gençlik Kolları, İHH vasıtasıyla Senegal’de cami inşa edecek. 1 yıla kadar tamamlanması beklenen caminin ismi, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İHH İNİYAD Yönetimi, önceki akşam AK Parti Gençlik Kollarını ziyaret etti. Ziyarette gündem, gençlerin Senegal’de yapmayı planladıkları camiydi.   
 
ORTAK PROJE
 
Ziyarette konuşan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sezai İleri: “Yeni seçilen İHH Başkanı ve Yönetim Kurulu, AK Parti Gençlik Kolları’na ziyarette bulunuyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim de kendileriyle ortak çalışmalarımız olacak. Bizim gençlik kollarımıza aldığımız bir proje vardı. Başkanımız ve yönetim kurulumuz bir projeyle alakalı bilgilendirme yapacaklar. Güzel bir projemiz olacak. Hedefimiz tüm dünyadaki mazlumların yanında olabilmek” dedi.  
 
İSMİ MERAK EDİLSİN 
 
“Allah hayırlı işler yapmayı, sizi de içinde kılmayı nasip etsin inşallah” diyerek sözlerine başlayan İHH İNİYAD Başkanı Fikret Bayram: “Böyle coşkulu bir kalabalığı görünce şaşırdık. Öncelikle şunu söylemek lazım; haber konusu olacağından dolayı medyaya da yansıyacak. Normal de bu tip ziyaretlerin bir sırası var. İHH’da bu sıra hayırla alakalı olarak değişiyor. Hayra kim önce talip oluyorsa biz onlara gidiyoruz.”  
 
“ Yapımız itibariyle de buna müsait. Bundan sonraki süreçte de aynı çizgiyi izleyeceğiz. Senegal’le ilgili bir projemiz var. Az sonra Burak Kılınç Bey detaylı olarak bilgi verecek. Projenin ismi çok güzel bu nedenle insanlarımız biraz da merak etsinler. İlerleyen günlerde ismi açıklayacağız. Gerçekten çok güzel bir ismi var. Herkesin, “ne kadar güzel düşünmüşlerde, böyle bir isim koymuşlar” dediği bir isim” ifadelerini kullandı.   GÜNDEM MAVİ MARMARA Projeyi tanıtan İHH İNİYAD Başkan Yardımcısı Burak Kılınç da şunları söyledi: “İnegöl AK Parti Gençlik Kollarının, Senegal’de bir cami yapmaya talip olmaları açısından ben çok mutluyum. Bu heyecan bizim heyecanımıza heyecan katıyor. Tabii bizim gündemimiz İHH olarak çok yoğun.”   “ Malum bugün hatırlatalım 26 Mayıs’ta Mavi Marmara’nın 4. Duruşması yapıldı. İsrailli komutanlardan 4’ü hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu bizim için önemli gerçekten. Hatta dünya için önemli de bizim için daha önemli. Çünkü 2-3 gün öncede Allah rahmet eylesin 10. şehidimizi verdik. Yaralıydı zaten gemide. Uğur Süleyman Söylemez’i tekrar analım”   
 
BAĞIŞLARI GÖSTERELİM  
 
“Şimdi bu tür hayırlar, bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. AK Parti ile sürekli zaten çalışmaları yapıyoruz. Gençlik kollarıyla da yapıyoruz ama bu biraz daha somutlaştırıyor çalışmaları. Bunu da ifade etmek istiyorum. Çünkü çalışmalara bazen tabela asmak gerekiyor. Yardımda bulunan ağabeylerimize kardeşlerimize hep söylüyoruz, yaptığınız bağışları gösterelim. Bunu gösteriş olsun diye yapmayacağınızı biz zaten biliyoruz ve kalben inanıyoruz. Sadece bunları somutlaştırıyoruz”   
 
GÜZEL BİR İSMİ VAR
 
“Verip de tutamayacağımız sözleri vermek istemiyoruz. Sizleri bu yüzden biraz beklettik. Çünkü projeyi yapacağımız yer sıkıntılı. Afrika’nın orta batısında olan bir yer. Ulaşımı bizim ülkemizde ki gibi rahat olmayan, projelerin çok hızlı ilerlemediği bir yer. Bu projeyi hayata geçirmek için sizleri biraz beklettik. Biraz da zor izin aldık açıkçası. Allah nasip ederse bu projeye başlayacağız inşallah. Orada yaptıracağımız caminin ismini gizli tutalım dedi arkadaşlar. Sürpriz olsun dediler.”  
 
“ Gerçekten çok güzel bir ismi var caminin. Allah nasip ederse daha sonra İnegöl halkıda sizler de inşallah bileceksiniz. 75m2’lik bir camii yaptırılacak orada. Oradaki camiler bizim buradaki camilerden çok farklı. Bizim burada ibadet olarak kullanılırken, oralarda tüm sosyal faaliyetler camilerde yapılıyor. Yani sadece cami değil, hem kuran kursu hem de medrese olarak değerlendiriliyor. Açılışına inşallah nasip olarsa beraber gideceğiz”   
 
1 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
 
“Projemizin tamamlanma hedefi 9 ile 12 ay arasında. Ama bununla ilgili pek bir şey söyleyemeyiz ama daha kısa sürede bitirmek amacındayız. Maliyet olarak caminin tamamen yapılışı 50 Bin TL civarında”