Akü hırsızları esnafı bezdirdi

#İnegöl |
24 Mar 2018 / Cmt 11:49

Metal Sanayi bölgesinde dün gece 3 araçtan toplam 6 akü çalındı. Aküleri çalınan araç sahipleri ise bunun ilk olmadığını sonda olmayacağını söylediler.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Metal Sanayi bölgesinde bulunan kamyon ve tırların aküleri kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Sabah yola çıkmak için araçlarının başına gelen şoförler araçlarının akülerinin çalındığını fark etti.

Daha öncede bölgede birçok akü hırsızlığı olduğunu ifade eden çevre sakinleri dün gece bölgeden 3 kamyondan akülerin çalındığını ifade ettiler.

Hırsızların şebeke olarak çalıştığını iddia eden mağdurlar, akülerin çalınarak hurdacılara satıldığını bu aküleri alan hurdacıların da bu şebekeden olduğunu iddia ettiler.

Konu hakkında konuşan araç sahibi Mehmet Akyıldız “ Alan sıkıntı. Zararımız 2 bin TL. 3-4 tane aracın çalınmış. Sanayi genelinde ne kadar var bilmiyorum. Kilosunu 180 TL’den alıyorlarmış, el emeği değmeden gecede bin TL kazandı. Bu işin arkası kesilmeyecek. Aküleri çalıp hurdacılara satıyorlar. Bunları birileri alıyor. Belki de bu işi şebeke olarak yapıyorlar. Sıfır akü bin TL. Hurdacı 200 TL’ye alıyor 500 TL’ye satıyor. El değmeden para kazanıyor. Akü hırsızlığının arkası kesilmiyor. Akülere kilit mi vuralım?”

Öte yandan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen emniyet ekipleri incelemeye yaptılar. Olay ile alakalı soruşturma sürüyor.