Alanyurttaki kreş müftülüğe devredildi

#İnegöl |
01 Kas 2017 / Çar 17:59

Mevzuata aykırı olduğu iddia edilen Alanyurt Hüdai camisinin alt kısmında bulunan kreş müftülüğe devredildi.

Hüdai camisinde bulunan kreşin diyanete bağlanmasının ardından kurs personeli ile diyanet görevlendirdiği personel arasında iddia edilen tartışmalar tatlıya bağlandı.

Hüdai cami alt kısmında bulunan kreşi yerinde ziyaret eden İlçe Müftüsü Kazım Güzel “Hüdai camisinin alt kısmında Kuran Kursumuz vardı. Yetişkinler için açmış olduğumuz, 2 kursumuz vardı. 2 tane de hocamız vardı. Hoca hanımlar burada Allah razı olsun görev yapıyorlardı. Burada aynı zamanda 4-6 yaş çocuklarımız Kuran Eğitimi görüyorlardı. Şimdi buranın derneği bize geldiler, biliyorsunuz devletimiz FETÖ olayından sonra Kuran Kurslarımızı kreşlerimizi ya milli eğitime ya da diyanete bağlanma şartı getirdi. Bu vesile ile devletimizin bu emrine uyarak değerli dernek başkanımız Bilal Seyran abimiz olsun diğer arkadaşlarımız olsun bizimle irtibata geçerek buradaki Kuran Kursundaki 4-6 yaşı da bize vermek istediler.  Zaten camimiz vardı büyükler içinde kuran kursumuz vardı, 4-6 yaş kuran kursunu da bünyemize katmış olduk.  İnşallah bundan sonra Ayşe Hocamız Hatice Hocamız hem ilahiyat mezunu hem de hafız hem de 4-6 yaş sertifikası olan hocalarımız görevlerini yapacak.”

KURAN KURSU AÇMAK İSTİYORUZ

“Yaklaşık 50 ye yakın öğrencimiz var bu aradan 50 bin metrekare olan çok harika bir kuran kursu açmak istiyoruz. Allah izin verirse Uludağ’daki kuran kursumuz buradaki kuran kursumuz ve diğer tarafındaki kuran kursumuz da hizmet devam edecek. TOKİ’de Huzur Mahallesinde Üç Evler Mahallesinde Yunus Emre’de merkezde bu hizmetlerimiz devam ettiği gibi tüm alanlara yaygınlaştırmaya çalışacağız.”

MEVZUATA UYGUN HAREKET ETMEK İSTİYORUZ

“Önceden burada dernek kanalı ile işler yürütülüyordu, biz takdir edersiniz ki devletin kurumu olarak mevzuata uygun olarak çalışmak zorundayız dolayısıyla orada görevlendirilecek kardeşlerimizin belgelerini istedik,  oradaki kardeşlerimizin yardımcı olarak birlikte bir hizmette yarış yardımlaşma örneği sunacağına örneği inanıyorum.”