Altın fiyatı alım için uygun mu?

#İnegöl | Haber Merkezi
21 Mar 2022 / Pzt 18:06

Değerli maden piyasasının önemli isimlerinden İslam Memiş altın fiyatı için vatandaşa önemli bir uyarıda bulundu. İslam Memiş orta vadede altının geleceği fiyatı da açıkladı.

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş TV100’de katıldığı programda yurt içi ve yurt dışı son gelişmeler ışığında altın fiyatı için beklentilerini ortaya koydu.

Altın fiyatlarını orta vadede yükselişine devam edeceğini açıklayan İslam Memiş kısa vadede yatırımcıları alım yapmaması konusunda tavsiyede bulundu. Konuşmasında Gram altın fiyatlarının 900 ile 920 TL arasında sıkıştığını söyleyen Memiş 900 TL üzerinde gram altın alımının şuan için riskli olduğunu ifade etti.

GRAM ALTIN İÇİN SABIRLI OLMAKTA FAYDA VAR
Gram altın fiyatının dolar kurundan destek görmeye devam ettiğini söyleyen İslam Memiş konuşmasının devamında “Ben bireysel olarak 900 TL üzerinde alışlara sıcak bakmıyorum. Biraz daha beklemeyi tercih ediyorum. Benim kişisel kanaatim bu yönde. Özellikle gram altın fiyatında ons altın ve dolar kurunu takip ediyoruz. Gram altın fiyatını etkileyecek bu varlıklar belirli bir bant aralığına sıkıştı. Burada beklemenin bana göre daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. İlerleyen günlerde Rusya – Ukrayna savaşında olumlu haberlerin gelmesiyle gram altın fiyatlarında 900 TL’nin altına sarkmalar görebiliriz” dedi.

BU YIL GRAM ALTIN 1450 TL’Yİ GÖRECEK
Kısa vade için gram altın almanın riskli olduğunu açıklayan Memiş orta vade için ise “Dünya üzerindeki enflasyon ve şuan ki jeopolitik riskleri göz önünde bulundurduğumuzda gram altın fiyatında benim öngördüğüm yıllık 1450 TL seviyesi geçerliğini koruyor” diye konuştu.