Asgari ücrette kritik tarih belli oldu

#İnegöl | Haber Merkezi
16 Ara 2022 / Cum 11:35

Asgari ücrette ilk rakamların ortaya çıkmasının beklendiği 3. toplantının tarihi belli oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantı tarihi belli oldu.  Komisyon 20 Aralık'ta saat 14:00'te bir araya gelecek. 

Görüşmelerde çalışanları temsil eden TÜRK-İŞ, pazarlıkların 7 bin 785 lira üzerinden başlamasını isterken, işverenleri temsil eden TİSK, işçilerin ve işverenlerin gözetildiği dengeli bir asgari ücret talep ediyor.

İLK RAKAMLAR MASAYA GELECEK

Yeni asgari ücreti belirlemek için iki kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu toplantıda tarafların ilk rakamları telaffuz etmesi bekleniyor.

TEMEL EKONOMİK VERİLER MASAYA YATIRILDI

Pazarlık çerçevesinin belirlenmesi açısından önem taşıyan ikinci toplantıda, temel ekonomik veriler masaya yatırıldı.

BAKANLIK ASGARİ ÜCRET ANKETİNİ PAYLAŞTI

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında basına kapalı gerçekleşen ilk toplantıda, işveren heyetine, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yapmıştı.

Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptırdığı asgari ücret anketini taraflarla paylaşmış, ankette işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerdekilerin 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin net 7 bin 845 lira olduğuna yer verilmişti.