Bankalar caddesinde değişen bir şey olmadı

#İnegöl |
25 Eki 2018 / Per 16:01

Bankalar caddesi üzerinde dikey parklanmadan yatay parklanmaya dönülürken, oluşan 2. Sıra parklar ise trafiğin durmasına neden oluyor.

Geçtiğimiz günlerde trafiği rahatlatma adına İnegöl Belediyesi tarafından Nuri Doğrul Caddesi üzerindeki parklanma dikeyden yataya çevrilmişti.

DİKEYDEN YATAYA DÖNDÜ

Bankaların bulunduğu Nuri Doğrul Caddesinde parklanmada değişikliğe gidildi. Buna göre cadde üzerindeki dikey parklanma kaldırıldı ve yatay parklanmaya geçildi. Uygulamanın ilk gününde trafik polisleri araç sürücülerini bilgilendirirken; dikey parklanmaya izin vermedi. Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’de trafiği rahatlatacak adımları atmaya devam ettiklerini söylemişti.

İKİNCİ SIRA PARKLANMALAR ÇIKTI

Bankalar caddesi üzerinde işi olan sürücüler ise bölgedeki otoparkları kullanmak yerine Nuri Doğrul Caddesi üzerinde araçlarının dörtlülerini yakarak ikinci sıra park oluşturdular. Oluşan ikinci sıra park ile beraber Nuri Doğrul Caddesi üzerinde, yeni uygulama ile beraber azalması gereken trafik devam ediyor.

BANKALAR OSMANBEY CADDESİNE ALINSIN

Sosyal medya üzerinden bir çok İnegöllü, Nuri Doğrul Caddesinde bulunan bankalar yüzünden bölgede araç yoğunluğu olduğunu ifade ettiler. Bölgedeki bankaların Osmanbey Caddesi üzerine alınması durumunda bölgede trafiğin anca rahatlayacağını öne sürdüler.

DENETİM ARTTIRILSIN

Bazı vatandaşlar ise uygulamayı yerinde bulurken denetim ve ceza ile anca ikinci sıra parklanmanın önüne geçilebileceğini ifade ettiler.