Belediye Önünde Ücretsiz Dağıtılacak

#İnegöl |
22 Ara 2015 / Sal 12:52

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı nedeniyle vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtacak.

Kaçak fidan kesenlere orman kanunun 91. maddesine göre 6 aydan 10 yıla kadar hapis ve para cezası öngördüğünü belirten Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, “Fakat biz çözümde üretiyoruz bu sene 50 bin den fazla fidan Yalova’da, Bilecik’de, Bursa ve ilçelerinde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacağız. Sayın bakanımız, sayın genel müdürümüz her yıl bize böyle bir yetki veriyor.” diye konuştu.

31 ARALIK SAAT 11.00’DA DAĞITILACAK

Coşkun, çam fidanlarının 31 Aralık Perşembe günü saat 11.00 itibariyle Bursa’da Kent Meydanı’nda, İnegöl ilçe belediye binası önünde, Mustafakemalpaşa ilçesi Adnan Menderes Meydanında, Keles ve Orhaneli ilçe belediye binası önünde, Bilecik Cumhuriyet Meydanında, Yalova İskele Meydanında dağıtılacağını kaydetti. Coşkun, fidan dikmek isteyenlere de bedelsiz fidan verileceğini ifade etti.

“YENİ YILA AĞAÇ KESEREK DEĞİL FİDAN DİKEREK GİRELİM”

“Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim” diyen Coşkun, “Bizim medeniyetimiz yeşil bir medeniyettir, yeşili seven bir medeniyettir. Hatta öyle ki elimizde fidanı yarın kıyamet kopacağını bilsek bile toprakla buluşturmayı tavsiye eden, emreden medeniyetin mensuplarıyız. Asla bu yıl ormanlarda yılbaşı çamı gayesi ile fidan kesilmesine müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.