Belediyenin bütçesinin %1’i hayvanlara

#İnegöl | Haber Merkezi
22 Oca 2020 / Çar 15:08

Yeni yasa teklifinde, hayvanlara işkence yapan ve öldürenlere ağır hapis cezası gelirken belediyelerin bütçelerinin %1’i sokak hayvanlarına ayrılacak.

Sokak hayvanlarına karşı yapılan şiddet sonrası harekete geçen TBMM yeni yasa teklifi hazırlığına girdi. Hazırlanan yeni yasa teklifi kısa süre içinde TBMM’de meclis gündemine gelecek.

HAPİS CEZASI GELİYOR
Yeni teklif ile hayvanlara eziyet eden, işkence uygulayan ve hayvanları öldürenlere, ağır hapis cezası yaptırımı uygulanacak.

HAYVAN POLİSİ GELİYOR
Hayvanlara şiddet uygulayanlar, hayvanlara her türlü eziyet işkence yapanlar ve hayvanları dövüştüren bunun üzerinden para kazananları hayvan polisleri anında tespit etmesi amaçlanıyor.

BÜTÇENİN %1’İ HAYVANLARA
Sahipsiz ve sokak hayvanları için belediyelere de yetki ve sorumluluk verilecek. Oluşturulacak fondan belediyelere düzenli olarak ödenek aktarılacak. Öte yandan belediyelerin bütçelerinin %1’i sokak ve sahipsiz hayvanlar için kullanılacak. Bütçeden ayrılacak para ile kısırlaştırma ve barınak sayılarını artırma gibi faaliyetlerini gerçekleştirecek.

AĞIZLIK TAKILACAK
Apartmanlarda köpek besleyenler köpeklerin havlamalarını kesmesi için ağızlık takılacak.

BARINAKLAR KAMERA İLE İZLENECEK
Öte yandan köpek barınakları 24 saat kameralar ile kayıt altına alınacak. İsteyenlerde belediyelerin resmi web siteleri üzerinden canlı izleyebilecek.