Benzine indirim, LPG’ye zam geldi! İşte İnegöl'de kiki fiyatlar…

#İnegöl | Haber Merkezi
14 Tem, 2022 / Per 08:53

Benzin fiyatlarında uzun süredir beklenen indirim haberi nihayet geldi ve gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. Benzinin litresi 1 lira 54 kuruş düşerken LPG’ye ise 30 kuruşluk zam yapıldı. Buna göre indirim sonrası işte İnegöl'de oluşan son fiyatlar…

Brent petrol ve döviz kurundaki değişkenlik akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Son dönemde üst üste gelen zamların ardından benzine bu kez indirim geldi.
 
Bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı 1 lira 54 kuruş düştü.
 
Öte yandan gece yarısından LPG’ye ise 30 kuruşluk zam yapıldı.
 
İNEGÖL'DE BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?
 
İndirimin ardından İnegöl'de ortalama 25,24TL’den satılmakta olan benzinin litresi ortalama 23,70 TL’ye geriledi.
 
 
LPG’YE 30 KURUŞLUK ZAM GELDİ
 
Öte yandan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG fiyatlarında 30 kuruşluk artışa gidildi. Buna göre Bursa’da LPG ortalama 10,31 TL’den satılırken ortalama 10,61 TL’ye yükseldi.
 
AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
 
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.
 
EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI
 
EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.