Bu haberi okumadan sakın düğün yapmayın

#İnegöl | Haber Merkezi
27 Nis 2024 / Cmt 13:30

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'e göre 2024 yılında ortalama bir düğün 750 bin TL'den başlıyor, 1 milyona kadar çıkabiliyor.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Düğün Sezonu Açıldı, Esnaf Beklentisi Büyük: Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun da açıldığını belirten Palandöken, "Bu yıl 600 bin çiftin evleneceğini öngörüyoruz. Düğünlerle birlikte 500 milyar TL'lik bir ekonominin oluşması bekleniyor" dedi.

Yüksek Maliyetler Gençleri Zorluyor: Palandöken, döviz kurlarındaki artış ve enflasyondan dolayı tüm ürün ve hizmetlerde fiyat artışları olduğunu belirterek, "Düğünlerin vazgeçilmezi altının fiyatı son 1 yılda yüzde 100'e yakın arttı. Eskiden gelin damada gelen altınlar düğün maliyetini önemli ölçüde karşılardı şimdi o da hayal oldu" dedi.

Düğün Salonları, Beyaz Eşya ve Elektronik Eşyalar Pahalı: Düğün salonu kiralarındaki artış, beyaz eşya ve elektronik eşyalardaki fiyat artışları da gençleri zorluyor. Palandöken, bu nedenle gençlerin işsizlik ve ekonomik nedenlerden dolayı evliliği geciktirebildiklerini söyledi.

Devlet Desteği Şart: Palandöken, "Gençleri evliliğe teşvik etmek için devlet sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarını sağlamalı" dedi.

Düğün Sektörü Ekonomiye Katkı Sağlıyor: Geçtiğimiz yıl düğün sektörünün piyasaya 300 milyar TL'lik ekonomik katkı sağladığını belirten Palandöken, "Bu yıl da bu rakamın artması bekleniyor" dedi.

Tavsiyeler: Palandöken, bu düğün sezonunda alışveriş yapacak vatandaşların güven, memnuniyet, garanti ve kayıt dışılığı önlemek adına bildiği ve güvendiği esnafı tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

Esnaftan Yeni Evleneceklere Kampanya Bekleniyor: Palandöken, bu düğün sezonunda yeni evlenecek çiftlere özel kampanya ve indirimler yapılması gerektiğini söyledi.

Sonuç: 2024 yılında evlenmek oldukça pahalı. Yüksek maliyetler gençleri zorlarken, devlet desteği ve esnafın kampanyaları bu sorunun çözümüne katkı sağlayabilir.