Bu Müzik Yasaklanmalı

#İnegöl |
 :

Hem ülkemizde, hem de ilçemizde gençlerin hayatını karartmaya devam eden uyuşturucu maddelerin satışı ve kullanımının önlenmesi için farklı tedbirler alınırken, düğünlerin vazgeçilmez müziklerinden olan ’Kaynana’ isimli roman havasında geçen "hap koydum ex koydum icine de roc koydum" bölümü, gençleri uyuşturucu maddelere karşı özendiriyor.

Türkiye genelinde son dönemlerde kullanımı oldukça fazlalaşan ve İnegöl'de yüzlerce genci tehdit eden bonzai ve uyuşturucu maddelerle ilgili hem yerelde, hem genelde tedbirler alınmaya devam ediyor. Ancak buna rağmen uyuşturucu madde kullanımı da her geçen gün artıyor. özellikle bonzai maddesi kolay bulunabilmesi ve ucuz olması nedeni ile gençler arasında kısa sürede yaygınlaşırken, hükümette bonzai ile ilgili sıkı tedbirler almaya gayret gösteriyor.

UYUŞTURUCUYA ÖZENDİRİYOR

Uyuşturucu ile mücadele hem yetkili merciler, hem de halk nezdinde devam ederken, gençleri ölüme sürükleyen uyuşturucunun düğünlerin vazgeçilmez müzikleri arasında yer alan roman havalarında normal birşey gibi lanse edilmesi ise dikkat çekiyor. İnegöl'de hemen her düğünde piyanistlerin seslendirdiği 'Kaynana' isimli roman havası, gençleri uyuşturucuya özendiriyor. Ayrıca son zamanlarda bazı piyanistlerin düğünlerde bu şarkıyı söylerken bonzai ismini de şarkıya dahil etmesi, vatandaşların da tepkisine yol açıyor.

Söz konusu roman havasında ana konu bir damadın kayınvalidesine seslenişi olsa da, şarkı içerisinde öyle bir bölüm var ki uyuşturucu kullanımını bilinç altında normal birşeymiş gibi kabullendiriyor.

İŞTE O ŞARKININ SÖZLERİ:

Ben bir karabiberim

Yuvarlanır giderim

Çok konuşma kaynana

Kızını alır giderim

 

Kaynana Kaynana, Kara suratlı kaynana

Allah var yukarda benimle oynama

hap koydum ex koydum

içine de roc koydum

kaynanamın adını kuyruklu yılan koydum

İŞTE O ŞARKI