Çevreyi kirletenlere 265 bin TL para cezası yazıldı

#İnegöl | Haber Merkezi
26 Şub 2020 / Çar 12:00

Bursa İl Jandarma Komutanlığı İnegöl dahil toplam 8 ilçede çevreyi kirletenleri helikopter ile tespit ederek ceza yazdı.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ile Bursa Büyükşehir belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerince 25 Şubat 2020 günü saat 10:20'de Nilüfer, Osmangazi, Gürsu, Kestel, Yıldırım, Mudanya, Gemlik ve İnegöl ilçelerinde havadan helikopterli ve eş zamanlı olarak karadan yapılan kaçak hafriyat dökümü ve çevre kirliliğine neden olan faaliyetlerin denetim ve kontrolü sırasında; helikopterden daha önce hafriyat dökümü yapıldığı tespit edilen bölgede yine kaçak hafriyat dökümü yaparak çevre kirliliğine neden olan bir adet kamyon tespit edildi.

Yapılan tespit aynı anda karadan denetim faaliyetinde bulunan ekiplere bildirildi ve kamyon ekiplerce suçüstü yakalandı.

Özel bir firmaya ait olduğu tespit edilen kamyona Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Şube ekiplerince 265 bin 497 TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca Bursa ilinde 30 adet yasal hafriyat döküm sahası bulunmakta olup,  kaçak hafriyat dökümünün önüne geçebilmek adına Jandarma ve Belediye ekiplerince koordineli olarak hafriyat kamyonlarının denetimine; 7/24 aralıksız bir şekilde havadan ve karadan devam edilecektir.