Çilek Mobilya Alman devini satın aldı

#İnegöl | Haber Merkezi
05 Kas 2019 / Sal 21:24

Temelleri İnegöl’de atılan ve Türkiye’nin Mobilya Markası olan Çilek Mobilya Almanya’nın en köklü mobilya firmalarından olan CS Schmal’ın marka ve model haklarını satın aldı.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında iflas eden Almanya’nın en köklü mobilya firmalarından olan CS Schmal’ın marka ve model haklarını İnegöl’ün mobilya devi Çilek Mobilya satın aldı.

Bir asırı deviren ve Almanya’nın en köklü firmalarından olan CS Schmal’ın marka ve model hakları ile alakalı satın alma görüşmeleri geçtiğimiz Ağustos ayında başlamıştı. CS Schmal’ın marka ve model hakları ile alakalı satın alma işlemi tamamlandı.

Çilek Mobilya yönetim kurulu üyesi Talha Çilek sosyal medya hesabından “Çilek Germani Gmbh, Çilek ailesine hayırlı olması dileğiyle “ ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin önde gelen mobilya firmaları arasında bulunan Çilek’in temelleri 1996 yılında İnegöl’de Mustafa Çilek, Muharrem Çilek ve Muzaffer Çilek tarafından piyasadaki bebek, çocuk ve genç mobilyası ihtiyacının tespit edilmesi ile atılmıştır.
Çilek, bebek, çocuk ve gençlere yönelik temalı mobilyaları ile 20 yılı aşkın süredir hayalleri gerçeğe çeviriyor. 5 kıtada 71 ülke ve 500 ü aşkın satış noktasında dünya çocukları ile buluşan Çilek, hem ulusal hem de uluslararası platformda büyümesini sürdürüyor.