Fatura borcu 24 bin TL

#İnegöl |
27 Eki 2017 / Cum 09:23

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (BUSKİ) İnegöl’de bir vatandaşa gönderdiği 13 bin TL’lik su faturasını görenler büyük şaşkınlık yaşıyor. 2 yılda kullandığı su bedeliyle birlikte vatandaşın toplam borcu 24 bin TL’ye çıkarken, BUSKİ borcun tahsili için vatandaşı icraya verdi. Çalmadık kapı bırakmayan mağdur vatandaş, yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yeni Mahalle Şehit Ahmet Özdil Sokakta bulunan tek katlı müstakil evde ikamet eden Ösün ailesine 2015 yılında BUSKİ’den 12 bin 565 TL su faturası geldi. Yüklü miktardaki faturayı görünce büyük şaşkınlık yaşayan ev sahibi Aydın Ösün, soluğu BUSKİ’de aldı.

BUSKİ İCRAYA VERDİ

Faturada bir yanlış olmadığını belirten BUSKİ yetkileri, suyun kullanıldığını söyledi. Çalmadık kapı, gitmedik yer bırakmayan vatandaşın faturasına, hiçbir şey yapılmadı. Aradan geçen 2 yılda borç 24 bin 177 TL’ye çıkarken, BUSKİ borca karşılık vatandaşı icraya verdi.

İTİRAZLAR SONUÇSUZ KALDI

Yaptığı itirazlardan bir sonuç alamadığını aktaran Aydın Ösün,

“2 yıl önce bana 12 bin 565 TL su faturası geldi. Faturayı kesen arkadaş su saatinde arıza olduğunu söyledi. Saati gelip söktüler ve yenisiyle değiştirdiler. Bozuk denilen su saatine sağlam raporu verdiler.

 Su harcanmış dendi. Saatten suyun geçtiğini söylediler. 3 defa itiraz ettik. 3 kere de saatin sağlam raporu geldi. BUSKİ Genel Müdürlüğüne gittim. Tahakkuk şefliği, borcun 8 bin TL’ye kadar düşürebiliyoruz dedi. Yapacak bir şeyin olmadığı söylendi” dedi.

BU KADAR SUYU VATANDAŞ NASIL KULLANDI?

Kesilen fatura bedelinin karşılığının 3 bin ton su olduğunu belirten Ösün,

 “Bu miktardaki suyu harcamam mümkün değil. 3 bin ton suyla ben 300 dönüm tarla da sulasam bu suyu harcamam mümkün değil. 130 hanenin faturası kesilmiş bize. Mağdurum. Halledilir, olacak bu iş denildi ancak 2 yıl geçti.

 En son bana 24 bin TL’lik icra geldi. Borcun tamamını istedikleri için bu süre zarfında ben normal faturaları da ödeyemedim. O faturalarla birlikte borç 24 bin TL. Ben aylık faturalarımı ödemeye razıyım. Bunda bir sıkıntı yok, her vatandaş gibi öderim.”

BAŞKAN ‘BİR ŞEY YAPAMAM’ DEDİ

“Belediye başkanına gittim. ‘Bir şey yapamayız, benim elimden bir şey gelmez’ dedi. 3 defa suyumu kesmeye geldiler. Suyu kesmeye gelen memur arkadaşlar faturayı görünce suyu kesmeden geri döndüler. Haksız bir borç olduğunu kendileri de söyledi. Harcamadığım suyun bedelini neden ödeyeyim. Zaten bu parayı ödememin mümkünatı yok. 15 kişilik nüfusa sahibim” diye konuştu.

YETKİLİLER VİCDANLI OLSUN

Yetkililerin vicdanlı olmalarını isteyen Ösün,

“Kendileri de insan. Bunun mümkün olmadığını, böyle bir suyu bir ailenin kullanamayacağını bildikleri halde gönül rahatlığıyla bana bu faturayı gönderip kendi gönül rahatlığıyla başını yastığa koyabiliyor. Bu nasıl insanlık? Nasıl vicdanı rahat oluyor?

15 nüfusa sahibim. İnşatta çalışıyorum. İş varsa gidiyoruz iş yoksa yeri geliyor bir ay çalışamıyoruz. Yetkililerden bunu bir an önce halletmelerini istiyorum” dedi.