FETÖ’cü Binbaşı askerleri tehdit etmiş

#İnegöl |
17 Kas 2016 / Per 16:53

İnegöl’de yakalanan Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir’in, kırmızı renkli listedeki ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu bildirilirken, 15 Temmuz darbe girişiminde üstlendiği rolün detayları ortaya çıktı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen İl Jandarma Bölge Komutanlığında görevli 5 subay hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Tutuklu 5 eski subayın üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 15’er yıl hapisle cezalandırılmalarının istendiği iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

131 SAYFALIK İDDİANAME

131 sayfalık iddianamede 5 sanığın 15 Temmuz darbe girişiminde üstlendiği roller de detaylarıyla anlatıldı.

İddianamede, darbe girişimi sırasında Çukurova İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yapan şüpheli Kurmay Binbaşı Hüseyin Yalçınkaya’nın uyarılara rağmen, ‘Biz komutanlarımızla beraber hareket ederiz’ şeklinde beyanda bulunduğu ve diğer şüphelilerle toplantıya katıldığı bilgisi yer aldı.

ASKERLERLE TOPLANTI YAPMIŞ

İncelemede, şüpheli Yalçınkaya ile dönemin Adana Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir'in kırmızı renkli listedeki ‘ByLock’ kullanıcısı olduğunun tespit edildiği iddianamede belirtildi.

Sanık Atilla Demir'in, Adana Bölge Jandarma Komutanlığında askerlerle yaptığı toplantıda, “Kalkışmanın bir darbe olduğu, genel komutanlıktan emir beklendiği, Mersin'de valinin alındığı, kendilerine de böyle bir görev verilebileceğini, asker olarak görevlerini yapmaları gerektiği” şeklinde beyanda bulunduğuna yönelik tutanaklar da iddianameye yansıdı.

İddianamede, toplantıda Demir'in, MİT TIR’larının durdurulması sebebiyle istihbarat şubenin çok yıprandığı, yasal olmayan bu emri de uygulamayacakları şeklinde itirazlarda bulunan askerlere, “Sıkıyönetim mahkemelerinde yargılanacaksınız” dediği aktarıldı.

İNEGÖL’DE YAKALANMIŞTI

Bu arada darbe girişimine katıldığı iddiasıyla aranan, Adana Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonuyla 20 Temmuz’da yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Atilla Demir’in annesinin evinde yapılan aramada ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitabı bulunurken, Demir örgütle ağabeyinin ilgisinin olduğunu söylemişti.