FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarın

#İnegöl |
28 Ara 2018 / Cum 11:37

Saadet Partisi İnegöl İlçe teşkilatı tarafından SP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam’ın konuşmacı olduğu konferans düzenlendi.

SP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam,  Milli Savunma Başkanı Hulisi Akar’ın eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaretini eleştirerek, “Beline silah taktığımız Genel Kurma Başkanı ve Beştepe’nin sözcüsü helikopterle Abdullah Gül’ün yalısına giderek ziyaret ettiler” dedi.

ADALET GİTMİŞ!

SP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam, “Hayatınızdan memnun musunuz? Hayır. Geleceği görebiliyor musunuz? Hayır. Çocuklarınızın geleceği için içinde eminlik duygusu var mı?. Neden böyle bir ülke olduk. 16 yılda neden bu duruma düştük. 16 yıldır başımızda olan bir iktidar var. Bu gün geldiğimiz nokta, ekonomik, siyasi durumu görüyorsunuz. İnsanların bu ülkede kendini iyi hissetme hissiyatı, sizlerin gözü önünde oluyor. Diyorlar ki; 2002’de iş başına geldik, kişi başına gelir 3 bin dolardı, şuan 10 bin dolara çıkardık. Burada bizi yanıltan bir şey var. Ama sen bizim borcumuzu da 500 milyar dola çıkardın. Borçları, gelir hanesine yazıyorlar. 16 yılda sayıca artış gösteren en önemli kesimlerden biri de dolar milyonerleri. Adalet gitmiş, değeri yok.” Dedi.

ÜRETİME DAYALI İNSANİ KALKINMA MODELİDİR

1976 yılında organize sanayi bölgesi hamlesinin devam ettiğini söyleyen İslam, “50 yıldır bu ülkede yerleştirdiğimiz zihniyet var ki; üretime dayalı insani kalkınma modelidir. Biz; temiz, helal yollarla para kazanırız.” Diye konuştu.



HAKİKATLER ORTAYA ÇIKAR

15 Temmuz’u hatırlatan İslam, doktorun ameliyat hikayesini anlatarak, “İki batıl parada anlaşamamış. Meclise getiriyoruz; FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkaralım diyoruz, AK Parti ve MHP reddediyor. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın kanaldaki çağrısının ardından sokağa çıkmıştım. Biz o gece sokaktaydık, bu yöneticiler neredeydi? Bunların üstü örtülü kalmaz, hakikatler bir şekilde açığa çıkar. 140 bin kişiyi işten attılar.  611 kişi biz hukuk devleti çağrısı yaptık. 140 bin kişiyi neye dayanarak işten attın. Listeyi 1 günde nasıl hazırladın nerede hazırladın? Hukuk bizim asli meselelerimizdendir. İyi kötü işleyen bir hukuk düzeni, herhangi birinin keyfi hareketinden iyidir. Çünkü ıslah edebilirsiniz. Hukukun üstünlüğünde Cumhurbaşkanı ile vatandaşın eşit muamele görmesidir. Bu ülkede herkes hukuka uyana kadar mücadelemiz devem edecektir. 55 bin kişiyi cezaevine koydular. Bütçeyi görüşürken, milli savunma bakanı geldi. Mecliste 290 koltuk sayısına düştüler. AK Parti protezli bir partidir. MHP’nin desteğine ihtiyacı var.” Şeklinde konuştu.

HULİSİ AKAR’I ELEŞTİRDİ

Milli Savunma Başkanı Hulisi Akar’ın eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaretini eleştiren İslam, “ 27 Mayıs kanlı askeri darbeden sonra rahmetli Menderes’i idam ettiren acı günlerdi. Gelelim bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerine. Bir takım isimler çıktı Abdullah Gül’ün aday olmasını istediler. Beline silah taktığımız Genel Kurma Başkanı ve Beştepe’nin sözcüsü helikopterle Abdullah Gül’ün yalısına  giderek ziyaret ettiler. Arkadaş olabilirsiniz. Ben olsam; ‘Seçim arası gelirsem dedikoduya yol açar, beni affet, taziye borcumdur, seçimden sonra geleceğim derdim.’ Devlet işi şaibe kaldırmaz. “ dedi.

SİZLER BU SEÇİMDE OYUNU BOZDUNUZ

İslam konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizim ittifak olduğumuz muhalefetin oy oranı şuan yüksek. MHP’nin desteğini üzerinden alırsanız AK Parti yüzde 42’de kalır. Sizler bu seçimde oyunu bozdunuz. Saadet Partisi, Türkiye üzerinde sadece iktidar da kalmak isteyen siyasi ekip karşısında kendi duruşunu gösterdi ve bu oyunu bozdu.”.