Geleceğin ‘Pırlanta’larını yetiştiriyor

#İnegöl |
12 Ağu 2017 / Cmt 19:30

14 yıldır İnegöl’de hizmet veren Özel Pırlanta Kreş ve Anaokulu, 2-6 yaş arası çocuklara tam ve yarım gün eğitim veriyor. “Biz geleceğin pırlantalarını yetiştiriyoruz” diyen Özel Pırlanta Kreş ve Anaokulu Sahibi Hüseyin Ersin, kurumun çalışmalarını paylaştı.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KURUCUSU OLDUĞUNUZ PIRLANTA KREŞ VE ANAOKULU HAKKINDA BİZE BİRAZ BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ? KAÇ YAŞ GRUBU ÇOCUKLAR İÇİN HİZMET VERİYORSUNUZ?

2004 yılında Aile ve Sosyal Bakanlığına bağlı olarak faaliyetine başlayan kurumumuz, İnegöl’ümüzün en tecrübeli ve en çok tercih edilen kurumları arasında ilk sıralarda gelmektedir. Uyguladığımız eğitim ile çocuklarımızın keşif ve merak duygularını destekleyerek; onları kendi kararlarını verebilen, sorumluluk alabilen ve öğrenmekten zevk alan, maneviyatı gelişmiş bireyler olarak hayata hazırlamak ilk hedefimiz. Deneyimli idarecimiz, tecrübeli öğretmen kadromuzla çocuklarımızın eğitiminden öğretimine, sağlığından beslenmesine kadar her şeyi titizlikle inceliyor ve her şeyin çocukların doğasına uygun olması için gayret ediyoruz.

Kurumumuz 2-6 yaş arası çocuklarımıza tamgün ve yarım gün olmak üzere eğitim vermektedir. Aynı zamanda servis hizmetimiz de kurumumuzun kendi servis araçlarıyla güvenli bir şekilde yapılmaktadır.

ÇALIŞAN ANNELER İÇİN ÖNEMLİ BİR NOKTA DA HİZMET VERDİĞİNİZ SAATLER. HAFTANIN HANGİ GÜNLERİ VE HANGİ SAAT ARALIKLARINDA HİZMET VERİYORSUNUZ?

İnegöl’ümüz çalışan bir şehir olması münasebetiyle erken saatlerde kurumumuz açılıyor. 07:15’te isteyen velilerimiz bırakabiliyor yada servis kullanan velilerimiz için servisimiz evlerinden alıyor. Akşam da aynı şekilde 18.30’a kadar kurumumuz açık. İster servisle ister kendisi alsın bu saate kadar okulumuz açık. İsteğe bağlı olarak Cumartesi günleri de çalışan ailelerimiz için hizmet verilmektedir.

ÖĞRETMEN/EĞİTİCİ KADRONUZU SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ?

Öğretmen ve eğitici kadromuzu seçerken en önemli kriterlerin başında tabii ki alanında uzman yeterli tecrübeye sahip, çocuklarla iletişiminde kendini kanıtlamış, çocuklarla birlikte olmaktan sıkılmayan, işine özen gösteren, çevresiyle iletişiminde pozitif enerjiye sahip olan, hoşgörülü sabırlı merhametli kişilerin olmasına özen gösteriyoruz.

ÖZEL PIRLANTA KREŞ VE ANAOKULU’NDA ÇOCUKLAR GÜN BOYU NASIL ETKİNLİKLER YAPIYOR?

Özel Pırlanta’da çocuklarımız gün boyu dolu dolu hem eğlendirici aynı zamanda da eğitici etkinlikler yapıyorlar. Okul öncesi eğitimi öğretmenleri eşliğinde Sanat etkinlikleri, Türkçe Dil Etkinlikleri, Serbest Zaman Etkinlikleri, Anadil Etkinlikleri, Okuma Yazmaya Hazırlık çalışmaları ve bunların yanında birçok alanda branş dersleri almaktadır. Değerler eğitimi, İngilizce, satranç, müzik, görsel sanatlar, akıl oyunları gibi derslerimizde okulumuzda oluşturulmuş branş sınıflarında ayrıca verilmektedir.

Ayrıca okulumuzda çocuklarımızın değerler eğitimini, ahlaki eğitimlerini temelden kazanılması gerektiğine inanan bir kurum olarak, çocuklar için her yaşta öğrenmesi gereken değerlerimizi okulumuzda görev yapan İlahiyat mezunu öğretmenler eşliğinde her gün düzenli olarak öğretmektedir.

SİZİ ÖN PLANA ÇIKARTAN ÖZELLİKLER NELER? PIRLANTA’YI VELİLER NEDEN TERCİH ETMELİ?

Özel Pırlanta Kreş ve Anaokulu ilçemizde 14 yıldır hizmet veren bir kurumdan öte çocuklarımızın ikinci yuvası olabilmiştir. Velilerimiz neden mi Pırlanta’yı tercih ediyor? Çocuklar bizim için esastır. Tüm çalışmalarımızda ve hareketlerimizde bu değer temeldir. Dürüstüz, tüm ilişkilerimizde çocuklarla velilerimizle ve tüm dış paydaşlarımızla kurduğumuz ilişkide ve kendi içimizde her zaman açık ve dürüstüz. Verdiğimiz sözlerin daima arkasında dururuz. Herkese eşit mesafedeyiz; tüm çocuklarımıza ve velilerimize verdiğimiz hizmette aynı özen, dikkat ve emeği gösteririz. Saygı duyarız. Tüm paydaşlarımıza saygı duyarız. Bu nedenle işimizi hiçbir zaman savsaklamadan kapasite, bilgi, enerji ve üreticiliğimizi sonuna kadar kullanarak yaparız. Bir işi daha iyi yapabileceksek daha iyisini yaparız. İşbirliği içerisindeyiz. Temel hedefimiz çocuklarımızın çok yönlü gelişimine destek olmaktır. Bu gelişimi destekleme yolunda velilerimize her zaman çok yönlü işbirliği içine gireriz. Verimliliğimiz uzun vadededir. Hiçbir zaman kısa vadeli yöntemler ve eğitimler içine girmeyiz. Doğruluğuna inandığımız çalışmalarımızı yürütürken kestirme yollara sapmayız. Bizimle iş yapan herkesin başarıyı hak ettiler diyebilmesini isteriz. Rekabet etmeyiz. Rakiplerimize saygı duyarız. Onlar da çocuklara hizmet veren kurumlardır. Hiçbir kurumu duyduklarımıza göre değerlendirmez, onlar hakkında başkaları ile konuşmayız. Biz diğerleri kötü diye değil, biz iyi olduğumuz için fark oluşturmayı ve kaliteyi sergilemeyi benimseriz. Çünkü biz, İnegöl’ün en tecrübeli, en büyük, en iyi eğitimi veren okul öncesi eğitim kurumuyuz. Çünkü biz geleceğin pırlantalarını yetiştiriyoruz.

VELİLER SİZLERE ÇOCUKLARINI BIRAKTIKLARINDA EN BÜYÜK KORKULARI ALIŞIP ALIŞAMAYACAKLARI. ÇOCUKLARI KREŞE ALIŞTIRIRKEN NELER YAPIYORSUNUZ? ÇOCUKLARIN ALIŞMA SÜRESİ NE KADAR?

Velilerimizin endişe ve korkularını yenmek, çocuklarını okula alıştırabilmek için, öncelikle Pırlanta’ya gelen velilerimiz ve çocukları, okulumuzdaki  sistem ve profesyonellik ile bir evdeki sıcaklık ve samimiyeti bir arada sunuyoruz. Çocuklarımızın alışma döneminde yaşanılan sıkıntıları okul aile işbirliği ile kısa zamanda çözüme ulaştırıyoruz. Okulumuza gelen velilerimiz, çocuklarının güvenliği, sağlığı ve eğitimi için gösterilen özen ve emeği gördüğünde emanet etmekte tereddüt etmiyorlar. Her çocuğun yapısı ve yaşı gereği alışma süresi değişmektedir. Ancak bu süre çocuk ve aileyi yakından tanıyarak 14 yıllık tecrübemizle kolaylıkla üstesinden gelebiliyoruz.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÇOCUKLAR PIRLANTA DA NE TÜR BECERİLER KAZANIR?

Özel Pırlanta Kreş ve Anaokulunda çocuklarımız her şeyden önce manevi değerlerimize sahip olmayı öğreniyor. Sanatsal etkinliklerle el becerileri (büyük  küçük kas gelişimi) gelişir, hayal güçleri gelişir. Türkçe dil etkinlikleriyle kendini fark edebilme, dili etkili kullanma, dinleme ve anlatma becerisi vb kazanır. Okuma yazma çalışmalarıyla, ilkokula hazırlık dönemini tamamlar. Akıl oyunları etkinlikleriyle, sayılarla düşünme, hesaplama, sonuç çıkarma, mantıksal ilişkiler kurma vb. Fen ve doğa etkinlikleri ile deneyler, ekolojik etkinlikler ile doğayla iç içe olma, canlıları yakından tanımak vb. Müzik ve drama etkinlikleri ile müziğe olan yatkınlık ve drama ile tiyatro yeteneklerini ortaya çıkarmasını sağlıyoruz. Satranç etkinlikleri ile hızlı düşünebilmeyi ve sorunlarla daha etkili mücadele edebilmeyi öğretiyoruz.

VELİLERLE İLETİŞİMİNİZ HANGİ NOKTADA? ONLARI EĞİTİM SÜRECİNE NASIL KATIYORSUNUZ?

Velilerimizle iletişimimizde birçok alanı kullanıyoruz. Bunların başında velilerimize her ay başında yolladığımız aylık eğitim bültenlerimiz, özellikle küçük yaş gruplarımız için günlük eğitim raporlarımız, sosyal medya aracılığı ile günlük yapılan etkinliklerin paylaşımı ve düzenli olarak yapılan aile ziyaretlerimiz ve okulumuzda uyguladığımız veli katılımlı programlar düzenleyerek okul aile işbirliğini sağlıyoruz.

 

PIRLANTA KREŞ:

AHMET TÜRKEL ÇEVRE YOLU NO: 10

711 30 38