Gerekli adımlar atılsın, öğretmenler okulda katledilmesin

#İnegöl |
03 Nis 2019 / Çar 17:57

Gebze’de Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmettin Kuyucu öğrencisi tarafından öldürülmesine Türk Eğitim Sen İnegöl Şubesi tarafından tepki geldi.

Türk Eğitim Sen İnegöl Şube Başkanı Özgür Gümüş tarafından yapılan açıklamada öğretmenlik mesleğinin itibarının tekrar hakkettiği yere gelmesi için gerekli yasal adımların atılması gerektiğini ifade ederek “Gebze İlçesinde Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmettin Kuyucu, öğrencisi tarafından bıçaklandı. Kuyucu, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Türk Eğitim-Sen olarak yaşanan saldırıyı kınıyor. Necmettin Kuyucu'ya Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.
Maalesef bir meslektaşımızı daha şiddete kurban verdik, Eğer etkili ve önleyici tedbirler alınmazsa yaşanan bu saldırı ne ilk ne de son olur. Amacı insanları eğitmek ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek olan öğretmeni katleden zihniyet, gün gelir elindeki silahı sadece öğretmenine değil ana babasına ve hatta devletine karşı da kullanır.
Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sadece acımızı paylaşmanız yetmiyor, Kutsal bir meslek olan öğretmenlik mesleğinin itibarının tekrar sağlanması ve toplumda hak ettiği yere gelmesi için gerekli yasal adımların bekliyoruz.
Öğretmenimizin ruhu şad olsun. Rabbim geride kalan beş aylık çocuğuna ömür, ailesine sabırlar versin. Eğitim camiasının başısağolsun. “ ifadelerini kullandı.