Gürel’den 13 maddelik anlaşma açıklaması

#İnegöl | Haber Merkezi
18 Eki 2019 / Cum 19:42

Barış Pınarı operasyonunda 120 saatlik ateşkes sonrası 13 madde açıklanmıştı. AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel yaptığı açıklamada kazanan milletimiz oldu dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
Bildiğiniz gibi sınırımızda bir terör devletinin kurulmasının önüne geçmek ve aynı zamanda terörü bölgemizden temizlemek adına, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ‘Barış Pınarı Harekatı’ başlamış ve kısa süre içerisinde de bir çok terörist etkisiz hale getirilmişti. Bugün geldiğimiz noktada, ülkemizi tehdit ederek tavır alan ama karşısında eski Türkiye olmadığımızı bir kez daha kanıtlamış olduk.
 
Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Mike Pence geçtiğimiz gün ülkemize gelerek, genel başkanımız ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Uzun süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulunuldu.
 
Tel Abyad- Resulayn arasındaki cebin kontrolü ile PYD-YPG’nin 30 km geri çekilmesini öngören Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın daha önce Amerikalılarla yaptığı anlaşmaya geri dönüş kararı çıktı.
 
Yapılan görüşmelerin neticesinde, 13 maddelik bir anlaşma sağlanmış oldu. Bu maddelerin hepsi birbirinden önemli maddeler olduğu aşikardır. Özellikle terör örgütü YPG’den ağır silahların toplanması ve tahkimatların tahrip edilecek olması, güvenli bölgenin Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolünde olacak olması, yine terör örgütü YPG’nin güvenli bölge dışına çekilecek olması öne çıkan konulardır.
 
Alınan kararlar neticesinde, bütün dünyanın da gündeme taşıdığı gibi kazanan Türkiye olmuştur. Dış kaynaklı özellikle ülkemiz aleyhinde propaganda yapan medya unsurlarının, ‘Türkiye istediğini aldı’ gibi başlıklar atması bile, durumun ne derece lehimize bir karar olduğunu gösteriyor.
 
Ben başta Barış Pınarı Harekatı’na katılarak dünyanın gündemine oturan kahraman Mehmetçiklerimize, dış politikamıza yön vererek başarılı bir sürece imza atan diplomatlarımıza ve genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a göstermiş oldukları dik duruş ve akılcı dış politikaları için çok teşekkür ediyorum. Kazanan Türkiye, kazanan milletimiz oldu.