Hemen sorgulayın! Size de miras kalmış olabilir

#İnegöl | Haber Merkezi
29 Kas 2022 / Sal 17:52

Aile fertlerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek için e-devlet sistemini kullanabilirsiniz. İşte, miras sorgulaması yapmak için uygulayabileceğiniz yöntemler...

2018 yılında hayata geçirilen e-devlet uygulamasının kolaylık sağladığı alanlardan biri de veraset ilamı sorgulama yöntemidir. Yani üzerinizde miras olup olmadığını internet üzerinden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Ölüm tarihi 1990 yılı ve sonrasında olan kişiler için mirasçılık belgesi e-devlet sistemi üzerinden veriliyor. İşte, miras sorgulaması yapmak için uygulayabileceğiniz yöntemler...

MİRAS SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Aile fertlerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor. https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden giriş yapabilirsiniz.

Daha sonra karşınıza çıkan sayfada T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi isteniyor. Gerekli alanları doldurduktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.

Sayfada yer alan arama butonuna "Veraset İlami Sorgulama" yazmanız gerekiyor.

Buradan miras bırakan kişinin de T.C. kimlik numarasının bilinmesi gerekiyor. T.C. kimlik numarasını bilmeden sorgulama işlemi yapamazsınız.

Sorgulama işleminin ardından üzerinizde miras olup olmadığını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Miras olması durumunda Veraset ve İntikal vergisi ödemeniz gerekiyor.