İftar sofrası Alanyurt’ta kuruldu

#İnegöl |
17 Haz 2017 / Cmt 20:07

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halkla bütünleşme adına düzenlenen sokak iftar organizasyonları kapsamında son olarak Alanyurt sakinleri ile bir araya geldi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı içerisinde birlik ve beraberliğin artması, gönüllerin huşu içerisinde bu ayı en güzel şekilde idrak edebilmesi için şehrin farklı noktalarında iftar sofraları kuran, gecenin bereketine ulaşma adına dünyaca ünlü hafızları ilçe halkı ile buluşturan İnegöl Belediyesi, gerçekleştirdiği etkinlikler ile vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Ramazan ayı boyunca ilçe halkı ile bir araya gelmeye çalışan Başkan Aktaş, son olarak Alanyurt sakinleri ile iftar sofrası etrafında buluştu.

Alanyurt Kapalı Pazar yerinde gerçekleşen iftar organizasyonuna, Alanyurt sakinleri yoğun bir katılım gösterdi. Başkan Aktaş’ın katılım gösterdiği iftar programına, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, parti yöneticileri ile bazı meclis üyeleri de katılım gösterdi.

İFTAR PROGRAMI İLAHİ VE DUALARLA BAŞLADI
İftar öncesi Grup Amenna mahalle sakinlerinin gönlünü okşayan ilahileriyle programa renk katarken, Hüdai Camii İmamı İsmail Ceyhan da okuduğu kuranı kerim tilaveti ile gönülleri okşadı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı sokak iftarında Başkan Aktaş, tüm masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla görüştü.

İNEGÖL RAMAZANI ÇOK GÜZEL YAŞIYOR
Yemeğin ardından Alanyurt sakinlerine yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ramazan ayı şehrimizin her yanında en güzel şekilde yaşanıyor. Mağfiret, merhamet ve bereket ayı olan Ramazandan en iyi şekilde istifade ediyoruz. İftar, sahur programlarımızın yanı sıra dünyaca ünlü hafızlarımızla kuranı kerim tilaveti ve teravih namazlarıyla ilçe halkımıza Ramazanı bu sene dolu dolu yaşatıyoruz. Bu şehirde ramazan gerçekten her halükarda hissediliyor. İliklerine kadar bu şehir ramazanı yaşıyor. Bunu temin eden, tedarik eden, bu noktada saygı gösterip bu usule uyan her kim varsa Allah razı olsun” dedi.

RAMAZANDA PAYLAŞMAYI UNUTMAYALIM
İftar programına katılım gösteren Alanyurt sakinlerine teşekkür ederek konuşmasına devam eden Başkan Aktaş, “ Ramazan ayı boyunca çok farklı sofralara oturma şansına eriştim. Ayrıca basına yansıtmadığımız şehrimizin farklı noktalarında çat kapı yaparak hanelere konuk oluyoruz. Sizlerden ricam lütfen komşunuzun kapısını çalın. Hele ki ihtiyaç sahibi bir komşunuz varsa yemeğiniz ile ona gidin. İftar sofrasını onunla paylaşın. Hasbihal ederek, halini hatırını sorun. Bunları yaparsak eğer Ramazanın güzelliklerini daha fazla yaşayacağımıza eminim. Özellikle Ramazanda paylaşma duygusunu öne çıkaralım. Bizlerde ilçe başkanımızla, yöneticilerimizle ve meclis üyesi arkadaşlarımızla sokak iftarlarıyla, ev iftarlarıyla halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Ramazanın ruhuna ve bereketine gerçek mana da varabilmek için iftar sofralarını eş dostumuzla zenginleştirmeye çalışalım” şeklinde konuştu.

İNEGÖL BİZİM HER ŞEYİMİZ
Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın vurgusu da yapan Başkan Aktaş, “Burada farklı yörelerden, farklı semtlerden, farklı şehirlerden göçüp gelmiş kardeşlerimiz olabilir. Ama hepimiz İnegöl için çalışıyoruz. İnegöl için üretiyoruz. İnegöl bizim her şeyimiz. Caddesiyle, sokağıyla biz İnegöl’ü çok seviyoruz. Belediye başkanı olarak, meclis üyesi olarak, memur, işçi, firma sahibi ve her ne olursak olalım birlik ve beraberliğimiz bozmadan ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz. İnegöl için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aktaş son olarak, “Ben şimdiden idrak edeceğimiz Kadir gecenizi ve akabindeki Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Ayrıca Allah nice bayramlara sağlıkla, sıhhatle kazasız bir şekilde eriştirsin diyor, tekrar bu güzel iftar organizasyonumuza katıldığınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.