İnegöl Belediyesi Kemer Sıkıyor

#İnegöl |
02 Eki 2018 / Sal 18:35

İnegöl Belediyesinin Ekim ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Alper Taban başkanlığında gerçekleştirildi. 11 gündem ve 2 takrir maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda; 2018 yılında 185 milyon TL olan belediyenin bütçesi 180 milyon TL’ye düşürüldü.

Ek hizmet binasındaki meclis salonunda yapılan toplantı, Eylül ayı faaliyetlerin sinrvizyonda izlenmesiyle başladı.

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Yeni bir aya başladık. Ekim ayı da hayırlı ve huzurlu geçireceğimiz bir ay olsun. Geçtiğimiz ay Muharrem ayının girmesiyle aşure kazanlarımız kaynadı. Bu Cuma sabahı Kasım Efendi Camii’nden başlayarak bereket sofrası etkinliğimizi devam ettireceğiz. Ekim ayı ilk Cuma’sında düzenlenecek olan bereket sofrasına ve sabah namazı buluşmasına tüm meclisimizi davet ediyorum” dedi.

 Başkan Taban’ın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 11 gündem ve 2 takrir maddesi görüşülerek karara bağlanırken; 2019 yılı bütçe tasarısı ile 2019 yılı mali performans programı meclise sunuldu.

2018 yılında 185 milyon TL olarak belirlenen bütçe bu yıl azaltılarak 180 milyon TL’ye düşürüldü. Konu meclisin oy birliği ile komisyona havale edilirken; meclis bütçeyi belirlemek için 19 Ekim’de olağan üstü toplanacak. Söz konusu toplantıda ayrıca 2019 yılı mali performans programı ile 2019 yılı ücret tarifesi de görüşülecek.

Gündem maddeleri içerisinde yer alan Mesudiye alt geçitle alakalı madde de görüşüldü. İnşaatı devam eden Mesudiye Altgeçidi bölgesinde trafik yoğunluğunun azaltılması, bölgede tali yollar oluşturulması ve ulaşımın daha kolay hale getirilmesi amacıyla kamulaştırma yapılması için plan değişikliğine gidilmesi yönündeki madde meclise sunuldu. Bahse konu madde, meclisin oy birliği ile kabul edildi.