İnegöl bitirdi, Bursa’yı bekliyor

#İnegöl |
01 Eki 2016 / Cmt 19:31

2008 yılında yapılan kapalı pazaryeri 31 Aralık 2014 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle çökmüştü. Pazaryerinin ana binası Büyükşehir tarafından Köylü Pazarı ve Katlı Otopark ise İnegöl Belediyesi tarafından yapımına karar verilirken; İnegöl Belediyesi binayı tamamladı. MERPA’nın ise hala bitirilmesi bekleniyor.

İnegöl, 2015 yılına yoğun kar yağışı ve MERPA’nın çökme haberiyle girdi. 6 yıl İnegöl’e hizmet veren MERPA, 2015 yılına saatler kala çökmüş ve kullanılamaz hale gelmişti. İnegöllü pazarcılar yaklaşık 2 yıldır MERPA’nın önündeki caddeyi ve MODEF fuar alanının önünü kullanıyor.

İNEGÖL SÖZÜNÜ TUTTU

Ana pazar alanı, köylü pazarı ve katlı otopark alanı ile mescit, kafeterya, zabıta noktası gibi hizmet noktaları olan toplam 3 bloktan oluşan pazar alanının büyük kısmı tamamlandı. MERPA için Ekim 2015’te temel atan Büyükşehir Belediyesi hala inşaatı bitiremedi. İnegöl Belediyesi ise 300 günlük sürede Köylü Pazarını ve Katlı Otopark’ı bitirdi. İnegöl Belediyesi bu bölgenin temel atma törenini Aralık 2015’te yapmıştı.

KURA ÇEKİMİ YAPILDI

İnegöl Belediyesi tarafından Mer-Pa Pazar yerinin yanında yapımı tamamlanan köylü pazarının yerlerinin tespiti için geçtiğimiz günlerde kura çekimi yapılmıştı. Kura çekimi ile birlikte 385 hak sahibinin tezgahlarını açacağı alanlar belli olmuştu.