İnegöl Hayvan Pazarının ruhsatı alındı

#İnegöl | Haber Merkezi
06 Tem, 2022 / Çar 11:21

?Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırma işlemi gerçekleştirilen ve İnegöl’de Alibeyköy Mahallesinde İnegöl Belediye Başkanlığınca yapılan, 2400 adet büyükbaş, 950 adet küçükbaş hayvan kapasitesine sahip Canlı Hayvan Pazarının, Hayvan Satış Yerlerinin Ruhsatlandırılma ve Denetleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında ruhsatını aldı.

Ruhsat teslim törenine Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İlker Bektaş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Esra Uzun, İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Ekren ve protokol üyeleri katıldı.

İl Müdürü Aygül canlı hayvan pazarında incelemelerde bulunarak, "İlimiz İnegöl İlçesi Alibey şartlarını taşıdığı tespit edilmiş ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce ruhsatlandırılmıştır. Bu sayede hayvanların uygun teknik, sağlık ve hijyenik şartlara sahip bir ortamda alım-satımları gerçekleştirilebilecek, salgın ve paraziter hastalıkların yayılması engellenebilecek, satış yerinin atık ve artıklarının çevre ve toplum sağlığına zarar vermesinin önüne geçilebilecektir. Yeni kurulan Canlı Hayvan Pazarının İnegöl İlçemize, ilimize ve yetiştiricilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kurban Bayramı 09-12 Temmuz 2022 tarihleri arasında idrak edilecektir. Bu kapsamda bazı bilgilerin vatandaşlarımıza hatırlatılmasında fayda bulunmaktadır” dedi.