İnegöl’de en çok işlenen suçları açıkladı

#İnegöl | Haber Merkezi
26 Nis 2021 / Pzt 11:50

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, 2020 yılı adli yıl faaliyetlerini değerlendirdi.

Adil ve hızlı karar vermek için ellerinden yaptıklarını aktaran Tunay, Adliyenin kimsenin tarafı değil, sadece adaletin tarafı olacağının altını çizdi. İnegöl adliyesine gelen herkese eşik bilgi göstermekte olan tahminler Tunay, bir şüphelinin olmasının soruşturmanın devam etmeyeceğini belirtti. Tunay, 2020 yılında karar verilen dosya oranının (Temizlenme oranı) yüzde 84.4 seviyelerinde olduğunu kaydetti.

321 TUTUKLAMA

Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen şüphelilere yönelik davalarda 321 dosya hakkında tutuklama kararı verildiğini belirtti. UZLAŞTILAR İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığında uzlaştırma ile sonuçlandırılan soruşturma sayılarında; uzlaştırma olan dosya sayısı bin 100, kaydının uzlaştırma dosya sayısının 586, Uzlaştırma uygulanmayan dosya sayısının 198 olduğunueden Başsavcı Tunay, "İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığında davaların temizlenme mahkemelere göre sıralandığında Ceza Mahkemelerinde İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Sayısı 375, 1. Asliye Ceza Mahkemesi 402 , 2. Asliye Ceza Mahkemesi 874, 3. Asliye Ceza Mahkemesi 423, 4. Asliye Ceza Mahkemesi 520, 5. Asliye Ceza Mahkemesi 426, 6. Asliye Ceza Mahkemesi 174, Hukuk Mahkemelerinde ise 1. Asliye Hukuk Mahkemesi 216, 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 304, 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 223, Sulh Hukuk Mahkemesi 1643, 1 Aile Mahkemesi 1073, 2 Aile Mahkemesi 334 'tür. " Diye konuştu.

İNEGÖL'DE İŞLENEN 20 SUÇ

Başsavcı Tunay, İnegöl'de işlenen 20 suçu şöyle sıraladı; basit Yaralama, Hakaret, Tehdit, Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma, Mala Zarar Verme, Adet Gereği Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık, Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Alkol ve Uy birlikte Maddenin Etkisi Altında Araç Kullanımı, Dolandırıcılık, Konut Takulmazlığı İhlal Etme, Resmi Belgede Sahtecilik, Kullanmak İçin Uyarıcı veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak, Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozma, Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması, Dolandırıcılık, İş Yeri Dokunulmazlığı İhlal Etme, Herkesin Girebileceği Bir Yerde Bırakılmakla Birlikte Kilitlenmek Suretiyle Hırsızlık, Hırsızlık, Yaralama,