İnegöl’de 'Mekke'nin Fethi' kutlandı

#İnegöl | Haber Merkezi
02 Oca 2023 / Pzt 09:52

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), 'Mekke'nin Fethi'ni, Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla kutladı.

Mekke’nin fethi programı, Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde kutlandı. Programda Kur'an'ı Kerim okundu. İlahiler söylendi.
AGD İnegöl İlçe Başkanı Yakup TOKGÖZ yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
Kıymetli Misafirlerimiz Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Temsilciliği liseler komisyonumuzun hazırlamış olduğu Mekke’nin Fethi programımıza hoş geldiniz safalar getirdiniz. Programımıza katılan SP ilçe başkanı Hasan EROĞLU beye  ve ilçe yönetimine , AGD il müfettişimiz Yakup ÇETİN beye -İlçe milli eğitim şube müdürü ve kent konseyi başkanı Halil İbrahim Zengin,
-İHH İnsani Yardım Vakfı İnegöl ilçe başkanı Cemil Derman ve yönetim kurulu
-Ateş Karıncalan derneği başkanı Tarık Bostancı
- Diyanet Sen İnegöl ilçe başkanı Sedat Kaya
-İnegöl Anadolu İmam Hatip lisesi müdürü Mahmut Alpir
-  İshakpaşa ilkokulu müdürü Ömer Ankıt
- Hacer Salih Yıldız ilkokulu müdürü Mustafa Zengin
-  Çıraklık Eğitim Merkezi müdür yardımcısı Yunus Genç
-  Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İnegöl ilçe başkanı Osman Küçük
- AGD MGV eksi ilçe Başkanımız Fevzi Turan beye Teşekkür ederim.
 
Değerli misafirlerimiz Anadolu Gençlik Derneği olarak ortaokul ve liselerde öğrenci faaliyetlerimize devam ediyoruz. İnegöl merkezde, yenice, cerrah ve Alanyurtta ortaokullarda kâşif grupları diye adlandırdığımız öğrenci gruplarımızla liselerde ise karavan gruplarımızla eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Her hafta üçyüze yakın öğrencimizle eğitim ve sosyal faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ücretsiz olarak yapmış olduğumuz eğitim faaliyetlerimize sizlerin ve yakınlarınızın çocuklarını da bekleriz.
Kıymetli misafirlerimiz bu gece tüm dünyada noel etkinlikleri düzenlenirken bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak 81 il ve ilçelerimizde Mekke’nin Fethi programları düzenliyoruz. “Kim bir kavme benzerse o da onlardandır” hadisi şerif gereği gençlerimizi yılbaşı etkinliklerinden uzak tutup Mekke’nin Fethi programı ile gençlerimize fetih şuuru kazandırmaya çalışıyoruz.
Bu gece öğrencilerimizle birlikte Mekke’nin Fethi programımızı gerçekleştireceğiz. Mekke’nin fethi demek şahsi intikamları bir kenara bırakıp gönülleri fethetmektir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz kendisine ve ashabına nübüvvetin ilk yıllarında defalarca eziyet edenlerden bile hesap sormamış aksine onları affetmiştir. Yine fetih esnasında Mekke’nin fethi gününde Fadale (r.a), Rasulullah efendimiz Kâbe’yi tavaf ederken öldürmek niyetiyle yavaş yavaş yanına sokulmuştu. Rasulullah efendimiz ile aralarında kısa bir konuşma geçti ve peygamberimiz “aklındaki düşünceden tevbe et” dedi. Ardından mübarek elini kalbinin üzerine koydu. Fedâle r.a. o fikrinden derhal vazgeçerek iman etti. Mekke fethedildikten sonra bile her türlü güç elinde olduğu halde kendisini öldürmek isteyenleri affetmiştir.
Mekke’nin fethi demek tevhidin sembolü olan Kabe’nin özgürlüğüne kavuşmasıdır. Mekke’nin fethi demek müşriklerin saltanatının son bulması ve putlardan temizlenmiş beytullahın ezan sesi ile tevhidin merkezi haline gelmesi demektir. Mekke’nin fethi demek Mekke’nin cahiliye adetlerinden kurtulup Allah’ın rızasının hakim olması demektir. Mekke’nin fethi demek Hudeybiyede vaat edilen Rabbimizin müminlere ikramı olan Fethin yaşanması müminlerin yeniden Kabe’ye kavuşması demektir.
Kıymetli Misafirlerimiz öğrencilerimizin hazırladığı Fetih gecemize katıldığınız için sizlere bir kere daha teşekkür ediyorum. Gecemiz hayırlı olsun. Allah’a emanet olun.