İnegöllü esnafı pazara almıyor

#İnegöl | Haber Merkezi
10 Ağu 2019 / Cmt 11:57

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, bayram arifesinde kurulan pazara İnegöl ve Bursa’dan gelen pazarcıları almadığı öğrenildi.

Yenişehir’in normalde Salı günü kurulan pazarı bayramın 3. Gününe gelmesi nedeni ile belediye tarafından alışveriş pazarının Cumartesi kurulmasına karar verildi. Normalde Yenişehir dışından gelen ve 1 sene boyunca Pazar işgaliyesini ödeyen esnaf, bayram nedeni ile cumartesi günü kurulan pazara girmek istemesine Yenişehir Belediyesi’den engel geldi.

Pazarcı esnafının tüm girişimleri sonuçsuz kalırken, Yenişehir Belediyesi’nin aldığı bu karara dışardan gelen ve işgaliye parasını ödeyen esnaf tepkili.
İnegöl Terziler ve İşçiler Odası Başkanı Selim Malçok alınan karara tepki göstererek “Bizim hakkımız olan Salı Pazarı’ın günü bayram nedeni ile Cumartesi gününe çekildi. Hakkımız olan pazara katılmak istediğimizde engel çıkartılıyor. Biz bu Pazar için işgaliye parası ödedik. Bu esnafın ekmek davası, pazarda ne kadar çok esnaf olursa o şehirin vatandaşı kazanır.  Aynı şekilde bir durum olduğunda biz Yenişehirli esnaf kardeşlerimizin haklarını koruyoruz. Burada belediye bizim hakkımızı yemiştir. Biz yaz kış demeden pazardan kiraladığımız alanın işgaliye parasını ödüyoruz, orada tezgah açmakta kanunen en doğal hakkımızdır.” İfadelerini kullandı.