İnegöllü gençler dikkat! Başvurana 30 bin lira hibe

#İnegöl |
02 Nis 2018 / Pzt 12:01

Genç Çiftçi projesi kapsamında gençlere yapılacak olan hibe desteği başvuruları bugünden itibaren başladı.

Geçen yıl gençlere büyük katkı sağlayan Genç Çiftçi projesi başvuruları bugünden itibaren yeniden başladı.

Geçtiğimiz yıl İnegöl'de onlarca gencin faydalandığı ve 30 bin lira hibe kazandığı 'Genç Çiftçi' projesinde b yıl başvuruların artması bekleniyor.

İŞTE ARANAN ŞARTLAR

'Genç Çiftçi' projesi için başvuruların bugün başladığını söyleyen İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik "Bildiğiniz gibi iki senedir Genç Çiftçi Destekleme programı bugünden itibaren başladı. Bugünden itibaren genç çiftçilerimiz İlçe Tarım Müdürlüğü'ne müracaat edebilirler. Burada müracaat edebilmeleri için bazı kriterler var. Onlardan bahsedeyim biraz. 18 Yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor aynı zamanda 41 yaşından gün almamış olması gerekmekte. Buraya müracaat edecek kardeşlerimizin herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışmıyor olması gerekiyor. Kırsalda ikamet etmesi gerekmekte. Aynı zamanda herhangi bir vergi kaydı olmaması gerekmekte. Burada bayanlarımız daha avantajlı. Bayanlarımızı devletimiz bir adım öne çıkarıyor. Bayanlarımızın bu işe girdiğinde daha başarılı olduğunu bizde görüyoruz. Yani puanlamada bayanlarımız daha fazla puan alıyor. 

'PUANLAMALARINI BİZ YAPACAĞIZ'

"Zaman zaman kış günlerinde İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası, Belediye Kırsal Kalkınma, Halk Eğitim Müdürlüğü olarka hep beraber çiftçi eğitim seminerleri veriyoruz. Geçen sene 20, bu sene ise yaklaşık 25 kırsal mahallemizde bu çalışmaları gerçekleştirdik. Burada seminere giden arkadaşlar, orada sertifika alanlardı. Bir adım öne geçmiş oldular. Yani biz bunu yaparken zaten bilinçli olarak yapıyoruz. Eğitim çok önemli gerçekten. Nihayetinde müracaatın günü bittikten sonra, ne kadar müracaat olduğunu Bursa İl Tarım Müdürlüğü, Valilik, Şube Müdürlüğü ve benimde olduğum komisyonda bunların puanlamaları yapılıp, Bursa'ya ayrılan kontenjan nispetinde bunlar açıklanacak. İnşallah İnegöl çiftçimiz için Bursa çiftçimiz için hayırlısı ne ise o olur" dedi.