İnegöllü Recep Sert iki gün sonra uyandırılacak

#İnegöl |
 :

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özkan, "Recepi 2 gün sonra uyandırmayı planlıyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, "Keskin baş hareketleri istemediğimiz için Recepi 2 gün sonra uyandırmayı planlıyoruz" dedi.

Özkan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin beşinci yüz nakli yapılan Recep Sertin 4 gündür yoğun bakımda uyutulduğunu söyledi. Sertin yüzündeki ödemlerinin gerilemeye başladığını ifade eden Özkan, genel durumunun gayet iyi olduğunu dile getirdi.

Recep Serti kontrollü olarak uyandırmak istediklerini kaydeden Özkan, "Şimdi uyandırmayı istemiyoruz. Keskin baş hareketleri istemediğimiz için Recepi 2 gün sonra uyandırmayı planlıyoruz. Daha güvenli uyansın istiyoruz. İlaçlarını zaman zaman azalttığmızda komutlara cevap veriyor. Anestezisini derinleştirdiğimiz için iletişimimiz söz konusu değil" diye konuştu.

Recep Sertin çenesini 4 ay içerisinde kullanacağını anlatan Özkan, "Çenesini henüz kullanmıyor. Başını sağa sola çeviriyor. Çenesini tam anlamıyla kullanması ise bir yılı bulacak. Bir süre sıvı gıdalarla beslenecek" diye konuştu.

Özkan, çene naklinin kendisinin bildiği kadarıyla dünyada ikinci olduğunu, Amerikanın da bu nakli yeni yaptığını ve henüz sonuçlarının tam olarak bilinmediğini sözlerine ekledi.