İnegöllü Üzeyir başarıya doymuyor

#İnegöl | Haber Merkezi
07 Şub 2022 / Pzt 10:03

Portekiz’deki Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası mücadelesinde Türkiye’yi temsil eden Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor, erkeklerde Avrupa şampiyonu oldu. Milli Atlet İnegöllü Üzeyir Söylemez takım arkadaşlarıyla kürsüye çıkarak şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Üç yıl aradan sonra yeniden yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros müsabakaları (ECCC) Portekiz’in Oeiras kentinde güneşli bir havada gerçekleştirildi. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen 100’e yakın takımın yarıştığı beş branşta Türk takımları bir şampiyonluk, bir de ikincilik elde etti.

Büyük erkeklerde Türkiye’yi temsil eden Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor, Avrupa şampiyonluğunu kucaklamayı başardı. EGO Spor, böylece ECCC tarihinde krosta büyük erkeklerde Avrupa şampiyonluğu elde eden ikinci Türk takımı oldu.

Milli atletler Polat Kemboi Arıkan ve İlham Tanui Özbilen ile birlikte Etiyopyalı Yemane Haileselassie ve İnegöllü Üzeyir Söylemez’in koştuğu EGO Spor 29 puan toplarken, Portekiz’den Sporting Lizbon 35 puanla ikinci, İtalya’dan Casone Noceto ise 43 puanla üçüncü sırayı aldı. Benfica Lizbon gibi takımlar kürsü göremedi.