İnegöl’ün yeni başkanı 8 Kasım’da belli olacak

#İnegöl |
03 Kas 2017 / Cum 18:01

İnegöl Belediye Meclisi yeni başkanını 8 Kasım saat 15.00’da belediye meclisinde yeni başkanını seçecek

Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesinin ardından İnegöl Belediye Başkanlığına kimin geçeceği merak konusu oldu.

İnegöl Belediye başkanlığı için kulislerde 6 isim dolanırken yeni başkanın 8 Kasım günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek olan olağanüstü meclis toplantısı ile seçileceği öğrenildi.

MEHMET YURTTUTAN

1981 yılında Çorum-Alaca'da doğdu. İlk ve Ortaöğretimi Alaca'da tamamladı.Anadolu Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.2001 Yılında İlim Yayma Cemiyeti İnegöl şubesinde Yöneticiliğe başladı. Halen bu yöneticiliği fiilen yürütmektedir. 2006-2010 yılları arasında İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi Ortaöğretim komisyon başkanlığı görevinde bulundu. 2013 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi Yerel Yönetimler dalında Yüksek Lisansını yaptı. Meslek hayatı boyunca yönetim, liderlik, stratejik planlama, projeler ve seminerlere katıldı. Evli ve 2 çocuk babası İngilizce bilmektedir.

 

ADİL KANSU

01.01.1966 tarihinde Bursa ili İnegöl ilçesi Esenköyde doğdu. İlkokulu Esenköy'de Ortaokulu Yeniceköy mahallesinde Liseyi İnegöl Endüstri Meslek Lisesinde bitirmiştir. Ön Lisans Antalya Meslek Yüksek Okulu motor bölümü. 1989-2010 yılları arasında Demirdökümde çalıştı. 2011-2014 yılları arası Oylat A.Ş de yöneticilik yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

ALPER TABAN

1976 İnegöl doğumlu.İlk orta ve lise tahsilini İnegöl'de tamamladı. Önlisans eğitimini Selçuk Üniversitesinde, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. 2000-2013 yılları arasında kurucusu olduğu telekomünikasyon firmasında yönetici olarak görev yaptı.2005 yılında İnegöl Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. 2013 yılına kadar parti teşkilatının çeşitli kademelerinde görev aldı. 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyeliği sonrasında, İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Evli ve iki çocuk babası.

 

NEDİM BAYRAM

1968 yılı Bursa ili İnegöl ilçesi doğumludur. İnegöl Lisesi mezunudur. Mobilyacılık mesleğini icra etmektedir. Ak Partiden meclis üyesi olarak seçilmiştir. 3. dönem meclis üyesidir. Evli ve 1 çocuk babasıdır. Gürcüce bilmektedir. İnegöl Kent Müzesi kurucu koordinatörlüğü yapmaktadır.

 

SEDAT ÖPÇİNER

14 Ekim 1971 tarihinde doğan Sedat Öpçiner SMMM olarak çalışmakta.  Daha önce HAS Parti’de ilçe başkanlığı görevinde bulunan öpçiner Gençlergücü spor kulübünde de başkanlık yaptı. 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde AK Parti’den İnegöl Belediye Meclis üyesi olarak seçildi.

TURGAY YEL

1952 yılı Kars ili doğumludur. Üniversite mezunudur. İnşaat mühendisliği mesleğini icra etmektedir. Ak Partiden meclis üyesi olarak seçilmiştir. 2. dönem meclis üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Az Almanca bilmektedir