İNULAŞ ve İnegöl Seyahat’in akıbeti ne olacak?

#İnegöl |
 :

Bursa’ya merkezi ilçe olacak İnegöl’de, servis taşımacılığında da önemli değişimler yaşanacak. İnegöl-Bursa arası taşımacılık yapan İnegöl Seyahat ile İnegöl içi taşımacılık yapan İNULAŞ isimleri ortadan kalkacak.

 30 Mart seçimlerinin ardından Bursa’ya merkezi ilçe olan İnegöl’de taşımacılıkta önemli değişimler yaşanacak. Mevcut sistemde İnegöl’ün servis yükünü çeken İnegöl Seyahat ve İNULAŞ isimleri yerini BURULAŞ’a bırakacak. Yeni araçlarla köylerde dahil kapsamlı taşıma sistemine geçilirken, İnegöl Seyahat ve İNULAŞ yapılacak yeni anlaşma ile servis taşımacılığına devam edebilecekler.

 

ÖNCELİK MEVCUT TAŞIYICILARDA OLACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Biz İNULAŞ’ı kurduğumuz gibi İnegöl Seyahat ile oturup şartları konuşacağız. Araçların değerlendirmesi yapılacak. Bizim istediğimiz standartlara göre araçlarla taşımacılık yapacaklar. Şehirlerarası otobüslerle değil şehir içi araçlarla taşımacılık yapılacak. Biz belirli aralıklarla araçların yenilenmesi maddesini anlaşmaya koymuştuk. Yakında bu süre dolacak ve araçlar yenilenecek. Biz İNULAŞ’ada araçların yenilenmesini söyleyeceğiz. Bu standartları biz belirleyeceğiz. Aynı şekilde BURULAŞ’ın İnegöl-Bursa ve İnegöl-Yenişehir hatları olacak. Bu hatların önceliği şu anki taşıyıcı esnafının olacak. Yapacağımız anlaşmayı kabul edenler yeni araçları ile taşımacılığa devam edecek. Ayrıca Bursa’daki doğu garajıda Kestel Metro’nun olduğu bölgeye alınacak. Bu sayede İnegöl’den Bursa’ya gidecek olan vatandaşlarımız otobüsten indiğinde metroya binerek Bursa’nın her yerine kolayca ulaşabilecekler.” Dedi.